Ambulante Begeleiding verhelderd: Onderzoek naar de geïndiceerde ambulante begeleiding bij REC Vierland-Zuid

samenvatting

Verslag gedaan van een onderzoek naar de inhoud en uitkomsten van de geïndiceerde ambulante begeleiding (AB) van REC Vierland-Zuid. REC Vierland bestaat uit een aantal scholen dat basis- en voortgezet onderwijs biedt aan kinderen met ernstige leer- en gedragsproblemen en psychopathologie (cluster4). Samen vormen deze scholen één Regionaal Expertisecentrum (REC).

Dit onderzoek is gehouden in de periode 2006-2010 in opdracht van het Bestuur van REC Vierland in samenwerking met Fontys/OSO, Praktikon. REC Vierland bestrijkt de regio Arnhem, Nijmegen, Oss, Tiel en omgeving. 

Doel van het onderzoek is een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van de geïndiceerde AB die door REC Vierland-Zuid wordt geboden. Deze publicatie bestaat uit drie delen delen. In Deel 1 wordt een onderzoek beschreven dat tot doel had vorm en inhoud van de AB te verhelderen. In Deel 2 wordt een onderzoek naar de resultaten van AB beschreven, gebaseerd op informatie van leerkrachten en ouders. In Deel 3 worden de belangrijkste uitkomsten samengevat en bediscussieerd en worden aanbevelingen voor praktijk en verder onderzoek gegeven.

typepublicatie
jaar2011
verantwoordelijkeJanneke bos ; Harm damen ; Luuk den Hartog ; Anita Blonk ; Jan Willem Veerman
organisatieREC Vierland-Zuid ; Praktikon BV ; Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
plaatsNijmegen
instellingPraktikon
pagina's162 p.
publicatievormRapport
trefwoordenambulante begeleiding ; indicatie ; effectiviteit
themaonderwijs
publicatieAB_verhelderd_ambulante_begeleiding_2011.pdf
datum invoer29-08-2011