NICIS Institute

samenvatting

Nicis Institute richt zich op het versterken van de sociale en economische kracht van steden door de combinatie van wetenschappelijk onderzoek, kennisdeling en opleiding. 

Het eigen wetenschappelijk onderzoeksprogramma vormt de basis voor masteropleidingen, bijeenkomsten en publicaties. Nicis Institute kijkt daarbij ook naar grootstedelijke ontwikkelingen in Europa. Het Kenniscentrum Grote Steden maakt sinds 1 januari 2007 onderdeel uit van Nicis Institute. 

Het programma van Nicis Onderzoek is vraaggestuurd en gebaseerd op een inventarisatie onder beleidsmakers, marktpartijen en het wetenschappelijk veld. Nicis Kenniscentrum Grote Steden is gericht op hoogwaardige kennisoverdracht. Nicis Kenniscentrum bevordert uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van het grotestedenbeleid tussen steden en departementen middels verschillende (thema)websites, diverse kennisbijeenkomsten en publicaties.

typeorganisatie
plaatsDen Haag
doelgroepSociaal economische zaken
trefwoordensociaal beleid ; economisch beleid ; onderzoek ; kennisoverdracht ; grotestedenbeleid ; kennisoverdracht ; publicatie ; scholing ; wetenschappelijk onderzoek
themaAlgemene informatie over jongeren met een beperking
adresBezoekadres: kantoor Stichthage,
Koningin Julianaplein 10,
(7e verdieping, ingang hal Centraal Station Den Haag),
2595 AA Den Haag

Postbus 30833,
2500 GV Den Haag
telefoon 070 302 84 84
e-mailinfo@platform31.nl
url www.platform31.nl/
referentie nummer68
datum invoer29-09-2009