Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden - NVBS

samenvatting

De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, De NVBS is een landelijke vereniging van en voor mensen die slecht of niet meer kunnen zien. 

Bij veel patiëntenverenigingen en stichtingen is krachtenbundeling en verregaande samenwerking op dit moment belangrijk. Waar de organisaties voor slechthorenden en doven onlangs een intentieverklaring over federatievorming ondertekenden, hebben diverse organisaties voor mensen met een visuele beperking, een oogaandoening of doofblindheid hebben de krachten gebundeld in Oogvereniging Nederland.

DoofBlinden Netwerk (DBN), Federatie Ouders Visueel Gehandicapten (FOVIG), Glaucoomvereniging, Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS), Nederlandse Vereniging van Geleidehondgebruikers (NVG) en de netwerkorganisatie Viziris gaan dit jaar samenwerken. DoofblindenNetwerk en Viziris zijn al over gegaan naar de Oogvereniging. De andere partnerorganisaties zullen na een algemene ledenvergadering of ledenraad dit voorjaar instromen. 

typeorganisatie
plaatsUtrecht
doelgroepBlinden ; Slechtzienden
trefwoordenblinden ; slechtzienden ; belangenbehartiging ; lotgenotencontact ; informatie
themaLeren omgaan met een beperking
adresOogvereniging Nederland 
Churchilllaan 11, 2e verdieping
Postbus 2344
3500 GH  Utrecht
telefoon 030-299 28 78
De Ooglijn: 030-2945444
urlwww.oogvereniging.nl 
referentie nummer117
datum invoer29-09-2009