Werkscan-informatie voor werkgevers

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Arbeid wordt steeds flexibeler. Nieuwe technologieƫn volgen elkaar in hoog tempo op. Ook de steeds verdergaande globalisering stelt eisen aan uw bedrijf en uw medewerkers. Tegelijk vergrijst de arbeidsmarkt in hoog tempo. Werknemers moeten langer doorwerken. Hoe houdt u uw werknemers zo gezond mogelijk aan het werk? Hoe reduceert u ziekteverzuim en hoe verhoogt u de arbeidsproductiviteit?

Zo gezond mogelijk en met plezier aan het werk zijn? Welke factoren beĆÆnvloeden iemands werk? Inzicht in die factoren krijgt u met de vragenlijst van de Werkscan. De Werkscan is een online vragenlijst over werkvermogen, werk en loopbaan. Het werkvermogen is de mate waarin iemand zijn huidige werk lichamelijk en geestelijk kan doen.

Door de wetenschappelijke opzet geeft de Werkscan een duidelijk inzicht waar een werknemer op moet letten om duurzaam inzetbaar te blijven. Daarnaast krijgt de werknemer via een persoonlijke rapportage direct inzicht in zijn werkvermogen. Indien gewenst kan hij aansluitend een gesprek aanvragen over zijn Werkscanrapportage bij een gecertificeerde Werkscandeskundige. De Werkscandeskundige kan de werknemer helpen om te bepalen welke acties deze kan ondernemen om zijn werkvermogen op peil te houden of te verbeteren.

typeMethodiek
doelgroepWerkgevers
themaDuurzame inzetbaarheid, werkvermogen, WorkAbilty Index/WAI, werkgevers
Meer informatieWerkscan: informatie voor werkgevers
Opmerkingen Gevalideerd meetinstrument werkvermogen in combinatie met gesprek met gecertificeerde Werkscandeskundige
datum invoer28-05-2018