Huis van werkvermogen

Om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid, moet men weten welke factoren daarop van invloed zijn. Op basis van het 'Huis van Werkvermogen' zijn deze factoren in kaart te brengen. U krijgt inzicht in het huidige werkvermogen. Het werkvermogen is de mate waarin iemand lichamelijk en geestelijk zijn huidige werk kan doen. Het werkvermogen is een goede voorspeller van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Ook is er een relatie tussen arbeidsproductiviteit en werkvermogen. Het werkvermogen wordt gemeten via de gevalideerde methode Work Ability Index (WAI). men kijkt daarvoor naar de verschillende verdiepingen in het Huis van Werkvermogen.

Lichamelijke en geestelijke gezondheid
Competenties (vaardigheden en kennis)
Normen en waarden (houding en motivatie)
Werk (omstandigheden, inhoud & eisen, management & leiderschap)

Het Huis van Werkvermogen staat niet op zichzelf maar in een omgeving die in meer of mindere mate van invloed is op het (persoonlijke) werkvermogen. Denk aan het sociale netwerk (on - en offline), familie, regionale omgeving, digitaliserig, nieuwe technologie├źn, globalisering, wet- en regelgeving en nationale ontwikkelingen (vergrijzing, flexibilisering van arbeid, leven lang leren etc.)

Meten van werkvermogen is een belangrijke stap die wordt gezet als het gaat om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland. Blik op Werk heeft in de Benelux de exclusieve licentierechten van de WAI. Blik op Werk voert zelf geen metingen uit maar certificeert en licenceert professionals en bedrijven om dit te kunnen doen. Blik op Werk doet dit via 3 methodieken: Work Ability Index, Personal & Company Radar en de Werkscan voor werkenden.

typeMethodiek
doelgroepwerkgevers, professionals en particulieren
themaDuurzame inzetbaarheid, WorkAbilty Index/WAI, instrumenten en methodieken
Meer informatie[https://www.blikopwerk.nl/]
Opmerkingen Gevalideerd meetinstrumenten werkvermogen
datum invoer11-06-2018