C-TRF: Caregiver-Teacher's Report Form for Ages 1.5-5

samenvatting

Een gedragsvragenlijst voor kinderen van 1.5 tot 5 jaar, waarop begeleiders in een kinderdagverblijf en leerkrachten vragen kunnen beantwoorden over gedrag, moeilijkheden en positieve aspecten van een kind. 

De schalen zijn genormeerd op gegevens van een steekproef van 1192 kinderen uit de Amerikaanse bevolking. Recenter vond een onderzoek plaats om de C-TRF te ijken voor de Nederlandse bevolking. De vragenlijst bevat 100 items: waarvan 99 specifieke vragen over emotionele en gedragsproblemen en een vraag over andere problemen. De indeling in empirische en DSM-schalen komt overeen met de CBCL 1.5-5.

De indeling in probleemschalen is gebaseerd op nieuwe factoranalyses die TM Achenbach heeft uitgevoerd op gegevens van 1113 kinderen in GGZ-instellingen. De indeling in DSM-schalen is gebaseerd op oordelen van internationale deskundigen op het gebied van classificaties in de kinder- en jeugdpsychiatrie. .

typemethodiek
doelgroepGedragsstoornissen ; kinderen
trefwoordenmeetinstrument ; gedragsstoornissen
themaOnderwijs
urlaseba.nl/alle-producten
opmerkingenType instrument: Vragenlijst 

De doelstelling van deze methode is dat begeleiders het gedrag, moeilijkheden en positieve aspecten van kinderen 1.5 tot 5 jaar kunnen meten.

Taal: Nederlands

 Verkrijgbaar bij: Aseba, Rotterdam
referentie nummer463
datum invoer29-09-2009