Wasservice Washand in Enschede - beschermde setting

samenvatting

Het openen van een nieuwe vestiging van de Washand in Enschede. Deze locatie biedt betaald werk, in een relatief beschermde setting en doorstroommogelijkheden naar ander regulier werk. 

Er is plaats voor tenminste 5 jonggehandicapten of andere werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt. De wasservice haalt was op bij particulieren en bedrijven. Zij wast, droogt en strijkt het wasgoed en levert het vervolgens weer af bij de klant. Het bedrijf is in 2006 gestart in Diepenheim. Momenteel werken daar 5 mensen die allen een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De dagelijkse leiding is in handen van de initiatiefnemer van de Washand. Betrokkenen starten in een dienstverband van een half jaar met als doel daarna door te stromen naar ander betaald werk. De Washand huurt externe arbeidsdeskundige expertise en jobcoaching in voor adequate begeleiding van de werknemers. Hiervoor wordt aanvullend gebruik gemaakt van het re-integratie-instrumentarium van UWV of middelen vanuit de gemeente.

 Het nieuwe filiaal in Enschede is in de loop van 2007 in bedrijf. Er zijn meerdere werknemers met een Wajong-achtergrond aan het werk. Het Wajongsubsidiefonds draagt bij aan de financiering van de aanschafkosten van apparatuur en huur van de bedrijfsruimte voor een periode van 2 jaar. Er werken op dit moment 5 mensen bij de Washand, allemaal jonggehandicapten. Inmiddels zijn van de oorspronkelijke medewerkers 4 mensen doorgestroomd naar reguliere banen in het vrije bedrijf. De Washand wordt door Hof van Twente en Fitis (WSW) gebruikt als opstapplaats voor mensen die op de wachtlijst staan voor plaatsing bij de WSW.

typebest_practice
jaar2009
verantwoordelijkeJohan Bokkers
plaatsEnschede
doelgroepGehandicapten
trefwoordengehandicapten ; arbeid
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresDe Washand
Nieuwenkampsmaten 6-16
7472 DE Goorn
telefoon 0547-352880
e-mail info@dewashand.nl
urlhttp://www.dewashand.nl/
referentie nummer380
datum invoer29-09-2009