Villapark Eureka - minder vlot werken is geen probleem

samenvatting

In het Twentse Oldenzaal staan midden in de prachtige natuur 53 villa's. Samen vormen zij Villapark Eureka, een klein familiepark, waar de stilte van de natuur nog te horen is en de natuurlijke parkbewoners vrij spel hebben. 

Sinds Remi Nieuwenhuis het villapark van zijn ouders in 1990 overnam, breidde het enorm uit. Het bedrijf heeft nu 32 werknemers. Waarvan vijf met een beperking. Want Nieuwenhuis weet dankzij vroegere ervaringen dat zij ook uitstekend werk kunnen leveren. “We hangen dit niet aan de grote klok, maar we schamen ons niet. Want we zijn trots op al onze medewerkers”, zegt Nieuwenhuis. Groenvoorziening, receptiewerk, onderhoud: de vijf gedeeltelijk arbeidsgeschikten zijn goed verdeeld over het park. “Op z’n tijd kost het wat meer energie, maar ze hebben een bepaalde drive, zijn enorm gemotiveerd. En vrijwel nooit ziek”, zegt Remi Nieuwenhuis. “Hoe wij met ze omgaan, vormt een goede stimulans voor de andere werknemers. Zo zien ze dat hun werkgever het hart op de juiste plaats heeft.” Voordeel aan het villapark is dat de werkdruk niet hoog is.

“Het hoeft niet allemaal direct af. Als jij je deze week niet goed voelt, dan kan je bijvoorbeeld in de groenvoorziening ook makkelijk volgende week je onkruid wieden. Minder vlot werken is geen probleem hier.” Dat is ook bekend bij re-integratiebureau De Werkwijzer. “Als ik een vacature heb, dan zoek ik eerst met hen contact.” Doordat het park goed toegankelijk is, zijn er vrijwel geen aanpassingen gemaakt. Ook zijn de villa’s goed aangepast op de komst van huurders met een beperking. “De cirkel is zo rond”, zegt Nieuwenhuis. 

“Ik heb een gehandicapte zoon, dus ik weet wel van aanpassen. Vaak hebben aangepaste huizen wat weg van revalidatiecentra, maar bij ons niet.” Eureka maakt geen gebruik van subsidie voor de aanpassingen. “Is niet nodig”, zegt de parkeigenaar. “We doen goedkope, maar kwalitatief goede aanpassingen. Ik ga daarvoor niet aan een papierwinkel beginnen.”

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeRemi Nieuwenhuis
plaatsOldenzaal
doelgroepGehandicapten
trefwoordengehandicapten ; arbeid
themaWerk en handicap ; Werkgevers
adresVillapark Eureka
Beldhuismolenweg 8
7562 PC Deurningen
telefoon 074 277 66 88
e-mail info@villapark-eureka.nl
urlhttp://www.villapark-eureka.nl/
opmerkingenBron: overheid - geknipt voor de juiste baan
referentie nummer367
datum invoer29-09-2009