Van der Meulen - kansen bieden aan mensen met lichamelijke beperking

samenvatting

Kor van der Meulen is de directeur van Van der Meulen hout en bouwmaterialen in Nij Beets (Fr). Het werk in zijn bouwmarkt kan fysiek best inspannend zijn. Toch nam hij onlangs iemand met een beperking in dienst. 

Hoewel het werk in een bouwmarkt lichamelijk zwaar is, wil Kor van der Meulen een gemotiveerde sollicitant met een lichamelijke beperking zeker een kans geven. “Zolang er plek is in het bedrijf en iemand zich goed presenteert, wil ik zeker mijn best doen”, zegt Van der Meulen. “Zit er iemand tegenover me die hierheen is gesleept door het re-integratiebureau? En heeft hij er geen zin in? Dan hoeft het voor mij niet.”
Van der Meulen begrijpt de extra aandacht voor arbeidsgehandicapten goed. “Als werkgever kun je er prima krachten aan hebben. Ik vind ze vaak gemotiveerder dan werknemers die helemaal gezond zijn. Wel maak ik me zorgen over de toekomst. De politiek in Nederland is de laatste jaren niet bepaald betrouwbaar geweest. De laatste jaren begint de regering aan dingen, maar maakt ze niet af. Je bent nooit zeker dat de aandacht voor arbeidsgehandicapten met een ander kabinet er ook nog is. Het zou zonde zijn als die aandacht verslapt, of zelfs verdwijnt.”

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeKor van der Meulen
plaatsNij Beets (Fr).
doelgroepGehandicapten
trefwoordenarbeid ; gehandicapten
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresVan der Meulen hout en bouwmaterialen
Swijnswei 2
9245 HE Nij Beets
telefoon 0512-460022
e-mail info@bpgvandermeulen.nl
url http://bpgvandermeulen.nl/
opmerkingenBron: overheid - 
referentie nummer355
datum invoer29-09-2009