Valid Express biedt werk aan mensen met lastig lichaam  

samenvatting

Nicolette Mak, oprichtster en directeur van koeriersbedrijf Valid Express, startte in 1999 haar bedrijf met vijf auto’s, acht mensen en één klant. Tegenwoordig bezorgen 56 medewerkers vanuit de vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht dagelijks spoedverzendingen, documenten en kleine pakketten. Binnen én buiten Nederland. Van de 56 personeelsleden hebben er 50 een lastig lichaam. 

Halverwege de jaren negentig krijgt Nicolette Mak een idee. “Ik was een freelance koerier”, vertelt ze. “Mijn vader en mijn broer hebben de spierziekte van Strumpfel, waardoor mijn broer al tien jaar in de WAO zat. Plotseling dacht ik ‘mijn broer kan dit werk ook best doen’. Lastig lichaam of niet: hij heeft een rijbewijs. 

Na twee jaar bellen, bedelen en afwijzingen incasseren is Valid Express een feit. Inmiddels telt het bedrijf 56 medewerkers en drie vestigingen. Als het aan directeur en oprichter Mak ligt, blijven die getallen stijgen. “Eind 2010 willen zo’n 100 fulltime arbeidsplaatsen hebben voor mensen met een lastig lichaam.

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeNicolette Mak
doelgroepGehandicapten
trefwoordengehandicapten ; arbeid
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresHoofdkantoor Amsterdam
Asterweg 10
1031 HN Amsterdam-Noord
telefoon 020 - 636 26 50
e-mail info@validexpress.nl
urlvalidexpress.nl/
opmerkingenBron: overheid - geknipt voor de juiste baan
referentie nummer354
datum invoer29-09-2009