Ubbink bv - werknemers voelen zich volwaardig 

samenvatting

Een verstandelijk gehandicapten in het bedrijf. De bestaande medewerkers moesten wennen aan de nieuwe situatie. Zou de komst van deze collega’s gevolgen hebben voor het ‘eigen’ werkaanbod? 

In de praktijk blijkt daar geen sprake van. Ubbink groeit, er komen banen bij. Van den Berg: ‘Door goede begeleiding, volledige integratie en structuur kweek je acceptatie. Iedereen weet waar hij aan toe is. Je ziet de nieuwe mensen opbloeien. 

Door het hebben van werk voelen ze zich volwaardig deelnemer aan de maatschappij. Ze kunnen daar ook heel fanatiek in zijn. Toen het nemen van de foto’s wat lang duurde, werden sommigen onrustig. Ze wilden weer aan het werk!’. ‘Die solidariteit strekt zich ook uit naar de collega’s met een arbeidsbeperking. Niemand is te beroerd om ze te helpen als er iets niet direct duidelijk is. Ze krijgen alle faciliteiten die hun reguliere collega’s hebben en doen mee met alle activiteiten. De dartscompetitie, kerstpakketten, bedrijfsfeesten, werkkleding.

typebest_practice
jaar2006
verantwoordelijkeMartin Beijer, algemeen directeur ; Sjaak van Bever Begeleider
plaatsDoesburg
doelgroepVerstandelijk gehandicapten
trefwoordenverstandelijk gehandicapten ; arbeid
themaWerkgevers
Werk en handicap
adresUbbink bv
Verhuellweg 9
6984 AA
Postbus 26
6980 AA Doesburg
telefoon 0313-480200
urlhttp://www.ubbink.nl/index1.html
opmerkingenBron: Kroongetuigen 2006 : 10 jaar Kroon op het Werk ; Een boekje open over werken met mensen met gezondheidsproblemen en handicaps
referentie nummer347
datum invoer29-09-2009