Tinga - werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

samenvatting

Het Friese Tinga in Winsum levert houten buitendeuren en ramen. Dagelijks worden in de fabriekhal 250 deuren opgeleverd door ruim 100 medewerkers. Hoewel werken bij Tinga lijkt op een fysiek heftige klus, in de praktijk valt dit mee. 

Zwaar werk wordt opgepakt door apparaten die deuren oppakken, omkeren, op maat schuren en frezen. Werknemers kunnen hier hun specialistische timmerkennis kwijt in het monteren en afwerken van deuren Onlangs nam operationeel directeur Sjouke Bus de gedeeltelijk arbeidsgeschikte Bob de Boer in dienst. Bus: “Bob was eerder bouwvakker. Een echte bouwvakker hoort op de steigers te staan of in ieder geval buiten te werken. Maar dat werk is extreem zwaar, dus het risico op uitvallen is groot. 

Een re-integratiebedrijf benaderde ons. Of we iets voor Bob hadden. Dat kon wel, dacht ik. In het monteren en afwerken van deuren zit wel wat specialistisch timmerwerk. En daar kan Bob zijn ervaring en vakkennis als timmerman goed gebruiken.” Toch had Bus nog enkele twijfels bij zijn nieuwe werknemer. 

Na een proefplaatsing zijn alle twijfels weg bij de operationeel directeur. “Bob is hier als een vis in het water. Hij heeft het naar zijn zin en gaat soms een beetje te hard. Dan moeten zijn collega’s hem afremmen”, zegt Bus. Speciale aanpassingen zijn niet nodig. “Voor het zware werk hebben we hulpmiddelen en je werkt hier binnen, in de warmte.”

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeSjouke Bus, directeut
plaatsWinsum
doelgroepGehandicapten
trefwoordenarbeid ; gehandicapten
themaWerkgevers
Werk en handicap
adresTinga Deuren en Ramen B.V.
Postbus 1
8830 AA Winsum (Frl)
telefoon (0517) 34 12 03
e-mail info@tingadeuren.nl
urlhttp://www.tingadeuren.nl/
opmerkingenBron: overheid- geknipt voor de juiste baan
referentie nummer339
datum invoer29-09-2009