Taxi Centrale Schoorl - geef die kans!

samenvatting

‘Iemand van 52 met een WAO-achtergrond die naar ons belt van: “Enne, nou, zijn er vacatures eventueel misschien”, begint al heel snel met: “Ja, ik moet wel eerlijk zeggen dat ik een WAO achtergrond heb’. 

Nou, meteen enthousiasme alom bij ons. Geen probleem! Kijk, dat zijn mensen natuurlijk niet gewend’. Vesta Tack, personeelscoördinator van Taxi Centrale Schoorl lacht: ‘Wij hebben, eerlijk waar, wel eens mensen op gesprek die zoiets hebben van “dat ik die kans nog krijg!”. Het is ook een beetje de omgekeerde wereld bij ons. Wij hebben veel parttime werk en er zijn financiële voordelen verbonden aan het aannemen van WAO-ers. 

Het is voor ons eigenlijk een perfect match en dat verwachten mensen vaak niet meer’. ‘Bij gelijkwaardige kandidaten krijgen mensen met een WAO-verleden bij ons de voorkeur. Het heeft gewoon bepaalde voordelen. Vijf jaar vrijstelling van ziekterisico, vrijstelling van de Pemba-premie en loonkostensubsidies. 

Het geeft natuurlijk wat administratieve rompslomp in het begin. Je moet eindeloos formulieren invullen, maar op een gegeven moment wordt je daar zo handig in. Als je het een paar keer gedaan hebt dan weet je niet beter. Tegenwoordig is het ook veel eenvoudiger dan een paar jaar geleden.

typebest_practice
jaar2005
verantwoordelijkeVesta Tack, personeelscoördinator
doelgroepWAO-ers
trefwoordenWAO ; arbeid
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresTaxi Centrale Schoorl b.v.
Hectorlaan 3
1702 CL Heerhugowaard
telefoon 072 - 572 11 22
e-mail info@vliegtaxi.nl
urlhttp://www.taxischoorl.nl/pg-6477-7-3672/pagina/welkomstpagina.html
opmerkingenBron: Kroongetuigen: Een boekje open over werken met arbeidsgehandicapten, verzuimbeleid en reïntegratie./ Commissie het Werkend Perspectief, 2005
referentie nummer335
datum invoer29-09-2009