Sweet Store - doorstromen naar betaald werk

samenvatting

De Sweet Store is een lunchroom, waar allerlei exotische delicatessen worden gemaakt en verkocht. De Sweet Store helpt elk jaar twintig jongeren met een arbeidshandicap door te stromen naar betaalde arbeid. 

Het slagingspercentage is zestig procent. De Sweet Store biedt jongeren die ‘ver van de arbeidsmarkt staan’ een leerwerktraject aan. Het gaat om verstandelijk of lichamelijk gehandicapten, maar ook om jongeren met gedragsproblemen. Projectleider Maureen van der Pligt: “Wij leren deze jongeren werken. Ze kunnen bij ons een branchecertificaat halen: voor schoonmaker, keukenassistent of winkelmedewerker. We draaien een goede omzet, maar zien het vooral als onze sociale plicht om dit te doen.”

Alleen de bedrijfsleider en de assistent-bedrijfsleider - ook iemand met een arbeidshandicap - zijn in vaste dienst. Voor de jongeren is de Sweet Store een tijdelijke werkplek. Sommigen vinden het moeilijk als ze moeten vertrekken. Van der Pligt: “Maar weer anderen zijn er helemaal klaar voor, die zeggen juist: ‘zo, nu ga ik echt werken!’”

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeMaureen van der Pligt
plaatsAmsterdam Zuid Oost
instellingKingmaschool ; Stadsdeel Amsterdam Zuidoost.
doelgroepGehandicapten
trefwoordenLeerwerktraject ; gehandicapten
themaWerkgevers ;Onderwijs
adresLeerwerkbedrijf Zuidoost
Bijlmerplein 997
1102 MK Amsterdam Zuid Oost
contactpersoon Maureen van der Pligt 
telefoon 020 4529131 - 020 6363393
e-mail info@sweetstore.org - |maureenvdpligt@hotmail.com
urlhttp://www.sweetstore.org/
opmerkingenBron: overhied - geknipt voor de juiste baan
referentie nummer329
datum invoer29-09-2009