Super de Boer - krachtensticker voor werken met Wajongers

samenvatting

KAMPEN - ‘Hier zijn G-krachten aan het werk’. Dat is de boodschap op de G-krachtensticker die CDA Kamerlid Eddy van Hijum zaterdag op de gevel van een supermarkt aan het Penningkruid plakte. 

De supermarkt heeft al sinds 1998 deels arbeidsgeschikten in dienst. De G-krachtensticker wordt uitgereikt aan organisaties die een bijdrage leveren aan de reïntegratie van Wajongers in hun regio. Een stap die de Kampense supermarktondernemer al in 1998 heeft gezet. Inmiddels telt het bedrijf twee Wajongers. “Het zijn enthousiaste werknemers die volledig meedraaien in onze organisatie en laten zien wat zij kunnen”, vertelt filiaalleider Henri van Oene., “Wij zijn een bedrijf dat vindt dat iedereen recht heeft zich verder te ontwikkelen. Bovendien heeft het in dienst nemen van Wajongers veel voordelen. Je beschikt over zeer gemotiveerde arbeidskrachten die goed inzetbaar zijn in hun functie en kunt een beroep doen op financiële regelingen. 

Bovendien is er een jobcoach beschikbaar die de reïntegratie begeleidt. Bovendien hebben we contact met De Spanker. Iedere vier weken komt er een nieuw groepje leerlingen van deze speciale school om hier met hun juffrouw te oefenen hoe het is om in een winkel te werken. Wij hebben daar veel plezier van en de klanten vinden het ook prima. Misschien zit daar wel een van onze toekomstige G-krachten bij.”

typebest_practice
jaar2009
verantwoordelijkeHenri van Oene
plaatsKampen
doelgroepGehandicapten
trefwoordenGehandicapten ; arbeid
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresPenningkruid 25
8265EX Kampen
telefoon 038-3372160
opmerkingenoverheidsinitiatief :‘Hier zijn G-krachten aan het werk’
referentie nummer327
datum invoer29-09-2009