St. De Passerel - werken met een uitkering

samenvatting

Stichting De Passerel heeft tegenwoordig weinig moeite werkgevers bereid te vinden mensen met een verstandelijke handicap in dienst te nemen. Het betreft momenteel al vijftig mannen en vrouwen.

Doorgaans gaat het niet om betaalde banen maar werken met een uitkering. De werkgevers zijn zeer tevreden over het functioneren van de gehandicapten.

,,Het gaat goed,'' zegt Jan Bouwmeester, hoofd begeleid werken bij stichting De Passerel, instelling op het gebied van wonen, werken, dagbesteding en dienstverlening verstandelijk gehandicapten in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking vinden een plekje in een supermarkt, taxibedrijf, groothandel, bejaardenhuis of kindercentrum. Daarnaast zijn er de 'eigen' restaurants van gehandicapten. 

Als werknemers doen ze eenvoudig werk maar wel werk dat absoluut gebeuren moet: maaltijden rondbrengen in het bejaardenhuis, vakkenvullen in de supermarkt, schoonmaakwerkzaamheden. ,,We krijgen hier regelmatig de vraag 'heeft u soms een geschikte tuinman of een vakkenvuller voor ons','' vertelt Bouwmeester. Hij kan niet eens altijd aan de vraag tegemoet komen. Meestal gaat het om werk met een uitkering. Soms stromen verstandelijk gehandicapten door naar een betaalde baan.

typebest_practice
jaar2008
verantwoordelijkeStichting De Passerel
plaatsApeldoorn
doelgroepVerstandelijk gehandicapten
trefwoordenverstandelijk gehandicapten ; arbeid
themaWerkgevers ;Werk en handicap
adresStichting De Passerel
Paslaan 8-10
7311 AK Apeldoorn
telefoon 055-3683838
e-mail info@de-passerel.nl
urlwww.de-passerel.nl
opmerkingenBron: De Stensor 03 mei 2008
referentie nummer320
datum invoer29-09-2009