Restaurantcafé Ridderikhoff - iedereen gelijk

samenvatting

Restaurantcafé Ridderikhoff in hartje Hoorn bestaat sinds 2003. Naast eten en drinken, kunnen hier ook feesten georganiseerd worden. Het horecabedrijf put daarvoor uit een poel van zo’n zestig medewerkers. 

Ongeveer de helft van het personeel van de Ridderikhoff heeft een verstandelijke of arbeidshandicap. Zij worden begeleid door medewerkers van de stichting Philadelphia Zorg. De andere helft is professioneel horeca-medewerker. “Want wij willen maatschappelijk ondernemen, maar met een commercieel oogmerk”, zegt projectleider Henk Pannekoek. De Ridderikhoff is niet alleen commercieel bedrijf, maar ook gericht op leiding en scholing geven aan mensen met een gedeeltelijke handicap. ” 

De sfeer in de Ridderikhoff is erg goed. “Dat komt doordat wij iedereen hier gelijk behandelen”, zegt Pannekoek. “Dat is de randvoorwaarde. Er is hier een wij-cultuur, iedereen is met elkaar verweven. Kom bijvoorbeeld niet aan onze gehandicapten, want dan krijg je het voltallige personeel op je dak. En ja, het ziekteverzuim kan soms best oplopen hier. Maar we zitten nog altijd onder het landelijk gemiddelde in de horeca.”

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeHenk Pannekoek
plaatsHoorn
doelgroepVerstandelijk gehandicapten
trefwoordenarbeid ; verstandelijk gehandicapten ; ervaringen
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresRestaurantcafé Ridderikhoff
Roode Steen 9
1621 CV Hoorn
telefoon 0229 212101
e-mail info@ridderikhoff.org
urlhttp://www.ridderikhoff.org/
opmerkingenBron: overheid - geknipt voor de juiste baan
referentie nummer287
datum invoer29-09-2009