Praxis - werk voor stagiairs met leerproblemen

samenvatting

Rob Vrooman is manager van de grootste Praxis-vestiging: ‘Bij ons werken een jaar lang twaalf stagiairs met leermoeilijkheden. We hebben er weinig omkijken naar, want er is de hele week een docent van de Kingmaschool om hen te begeleiden. 

In het begin stond ik er huiverig tegenover, maar het werkt heel goed. Als de stagiairs er in schoolvakanties niet zijn, worden ze node gemist. De stagiairs nemen de medewerkers veel werk uit handen. Verder hebben we in onze vestiging twee medewerkers met een beperking: Wout en onze telefonist. 

Zij krijgen hetzelfde salaris als andere medewerkers, maar Praxis krijgt een deel van het UWV terug. Dat financiële aspect heb ik niet laten meewegen. Als er zo’n regeling is, maak ik daar natuurlijk wel gebruik van. Het zijn allebei goede arbeidskrachten: ze stralen uit dat ze het leuk vinden om bij ons te werken. 

Ze komen op tijd en zijn minder vaak ziek dan andere werknemers. De enige aanpassing die nodig was, was dat we voor de telefonist de tafel iets hoger moesten maken. Niks schokkends. Als je er lang over nadenkt en praat, maak je het alleen maar ingewikkeld. Je moet het gewoon proberen.’

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkePraxis Amsterdam ; Rob Vrooman
plaatsAmsterdam
doelgroepLeerstoornissen
trefwoordenervaringsverhaal ; leerstoornissen
themaWerkgevers ;werk en handicap
referentie nummer269
datum invoer29-09-2009