Leads on Demand - biedt actieve ondersteuning aan mensen voor re-integratie

samenvatting

Leads on Demand is sinds enkele jaren actief op het gebied van leadgeneratie en marketingconcepten. Daarnaast biedt het bedrijf actieve ondersteuning aan mensen uit de re-integratiemarkt, met of zonder (functionele) beperkingen en adviseert bedrijven hoe hiermee om te gaan.  

Ik had net mijn eigen bedrijfje anderhalf jaar lopen, toen iemand uit mijn netwerk vertelde over zijn goede ervaringen met gedeeltelijk arbeidsgeschikten”, vertelt Mirjam Rademaker. “Ik vond dit ook wel een optie voor mijn bedrijf. Uiteindelijk heb ik van het begeleiden van re-integratietrajecten een aparte bedrijfsactiviteit gemaakt.” Volgens Rademaker mag er nog wel het nodige veranderen in het huidige re-integratiebeleid. “Ik heb bijvoorbeeld vier re-integratiebedrijven destijds gebeld met mijn wens. Maar voordat ik twee geschikte kandidaten had gevonden, had ik al dertig mensen gesproken. Zonder match met mijn vraag. Dat klopt niet, als klant hoef ik die selectie niet te doen.” Ook het papierwerk is vrij intensief. “Speciale regelingen vanuit de overheid maken het interessant om een gedeeltelijk arbeidsgeschikte aan te nemen. Ook een proefplaatsing is een prachtoplossing. Maar je moet zo iemand wel een toekomstperspectief kunnen geven. En als er extra voorzieningen nodig zijn, zoals een aangepast bureau, of er komt ziekte in het spel, dan komt er veel papierwerk op je af.” 

Inmiddels werken dertien gedreven mensen bij Leads on Demand waarvan negen met fysieke of psychische beperkingen op verschillende functies. “Voor ons een mooi visitekaartje om te laten zien dat het werkt”, zegt Rademaker. “Maar ook een aanwinst voor het bedrijf. Want je mag wel verwachtingen hebben waaraan iemand, ongeacht beperking, aan moet voldoen. Iemand met een beperking is niet zielig en kan bovendien heel goed werken. De beperking vormt hierin niet de rode draad wel iemands motivatie”.

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeMirjam Rademaker, directeur
plaatsNieuwegein
doelgroepGehandicapten
trefwoordengehandicapten ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers
Werk en handicap
adresLeads on Demand B.V.
Fultonbaan 16
3439 NE Nieuwegein
telefoon 030 600 1120
e-mail mirjam@leadsondemand.nl
urlhttp://www.leadsondemand.nl/index.html
opmerkingenBron: overheid - geknipt voor de juiste baan
referentie nummer546
datum invoer29-09-2009