Lavans - samenwerken aan duurzame oplossingen

samenvatting

Lavans is een facilitaire dienstverlener op het gebied van bedrijfskleding en bedrijfshygiëne. Zo'n 200 medewerkers helpen landelijk bedrijven bij het optimaliseren van hun veiligheid, hygiëne en representativiteit. 

"Bij Lavans hebben we een tijd terug het roer omgegooid”, vertelt directielid Frits Rutten. “Wij willen de beste facilitaire dienstverlener zijn, door samen te werken aan duurzame oplossingen. Met onze klanten, leveranciers én naar onze medewerkers. Daardoor hebben we de Kroon op het Werk-prijs 2007 gewonnen, maar we zijn er nog niet.” 

Van de 200 medewerkers van Lavans hebben ongeveer twintig een beperking. “We hebben 5 of 6 man in dienst van buitenaf, die officieel moeilijk plaatsbaar zijn”, vertelt Rutten. “Maar zelf hebben we weinig uitstroom. Bijvoorbeeld als iemand in de productie chronische fysieke klachten krijgt, dan kijken we of hij misschien in een kantoorfunctie uit de voeten kan.” 

Volgens het directielid is het belangrijk om mensen binnen het bedrijf te houden. “Zo houd je kennis binnen, want dat vervang je niet makkelijk. Daarbij, als je laat zien dat je een betrokken, goede werkgever bent, dan zijn mensen meer gemotiveerd en betrokken aan het werk. Dat is de extra tijd zeker waard.” Het bedrijf heeft een ziekteverzuim van zo'n drie procent. “Daar mogen we best trots op zijn, want we hebben een aantal fysiek zware functies. Bij re-integratie kiezen we voor een persoonlijke benadering. Wat ik daarbij jammer vind, is dat we vanuit het re-integratiebureau verschillende begeleiders krijgen. Het zou fijn zijn als we één eigen aanspreekpunt hebben. Iemand die precies weet wat hier op de werkvloer gebeurt. Zodat de hulp nog beter op maat zou zijn.” 

Gezondheidsmanagement is bij Lavans een onlosmakelijk deel van de interne en externe cultuur. “We hebben een integraal personeels- en gezondheidsbeleid ontwikkeld”, zegt Rutten. “Een beleid waarin onze medewerkers een grote mate van zelfstandigheid hebben. Als werkgever luisteren wij naar wat een medewerker te zeggen heeft. Want het is belangrijk dat het personeel haar hart kan luchten. Want samen kom je tot betere oplossingen én resultaten.”

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeFrits Rutten,
plaatsHelmond
doelgroepGehandicapten
trefwoordenarbeid ; gehandicapten ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers
Werk en handicap
adresHoofdkantoor
Ringdijk 20
5705 CT Helmond
telefoon 0492-598100
e-mail frits.rutten@lavans.nl
urlwww.lavans.nl
referentie nummer545
datum invoer29-09-2009