VU medisch centrum - ervaning van een dove laborant

samenvatting

 "Na in Schagen basisonderwijs, MAVO en HAVO gedaan te hebben ben ik gestart met de HLO in Amsterdam, dat ging prima naar wens. 

Eerst nog met een hulpstuk, maar dat was niet te doen, vanwege de persoonlijke aard ervan, in een groep discussiĆ«ren kan gewoon niet. Dus een kwestie van even wennen. Na 4,5 jaar de studie goed afgerond en begin 2000 op zoek naar een baan, het viel eerst nog niet mee en wat via een uitzendbureau gewerkt, in juli 2000 "op niveau" begonnen bij het OLVG op het microbiologisch lab. 

In juni 2002 ben ik begonnen op een onderzoekslab aan de Vrije Universiteit medisch centrum in Amsterdam, hier onderzoeken we niet de patiĆ«nten, maar de ziekte (in dit geval Reuma en MS). De afdeling bestaat uit ongeveer 90 personen, dus om iedereen te leren kennen valt niet mee, maar waar ik het meeste contact mee hebt is prima mee te praten, natuurlijk heb je mompellaars, maar daar ben ik laconiek mee en gebruik ik zelfspot, dan leren ze het snel af. 

Samenwerking gaat over het algemeen prima, zelf vind ik communicatie heel erg belangrijk, dus schroom ik er zeker niet voor om nogmaals wat te vragen. Het was een mooie baan met heel veel contacten binnen en buiten de VU, ik heb veel plekken in Amsterdam gezien, waar ik nooit gekomen zou zijn als ik deze baan niet had en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Per 1 januari 2007 ben ik hier gestopt omdat ik toe was aan een andere uitdaging, ik kan per 1 april binnen de VU-Mc blijven werken op een andere afdeling, ook op het laboratorium, maar meer een dienstverlenende functie, kijken hoe het daar aan toe gaat."

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeFrancois Rustenburg
doelgroepDoven
trefwoordendoven ; ervaringsverhaal ; arbeid
themaWerkgevers
Werk en handicap
adresVU medisch centrum
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
telefoon (020) 44 44444
urlhttp://www.vumc.nl/
opmerkingenBron: http://www.klinktprima.nl/ervaringen/4d9GPJYgT4/
referentie nummer544
datum invoer29-09-2009