Laborante - ervaringen bij de Keuringsdienst van Waren en milieulaboratorium

samenvatting

 

 "Na mijn laboratoriumopleiding heb ik ook zelf ondervonden dat het niet mee viel om een baan te vinden. Mijn stage bij de Keuringsdienst van Waren was goed verlopen en dat was de enige werkervaring die ik op dat moment had. Gelukkig kreeg ik in die tijd (1994 was dat) via het JWG (JeugdWerkGarantieplan) een kans om bij een bedrijf te komen werken. 

De manier om werkervaring op te doen en ondertussen aan het werk te blijven. Het beviel daar zo goed dat ik er kon blijven en dat heb ik bijna 10 jaar met veel plezier gedaan. Er werkten in totaal 23 mensen, de sfeer was erg goed en op een gegeven moment zagen ze me na verloop van tijd niet meer als ''gehandicapte'' maar als één van hen. Zo werd mij wel eens gevraagd of ik even kon bellen naar iemand, maar nadat ik zei: ''dat kan ik toch niet??'' konden we er ook smakelijk om lachen. 

Helaas moest het laboratorium daar sluiten (en in Dld gingen ze uitbreiden) en ben ik werkloos geworden. In die tijd was ik zwanger en heb ik ervoor gekozen om eerst maar eens te gaan genieten van mijn zwangerschap en na de bevalling zou ik wel verder zien. Ik ben er zelf wel in geslaagd een part-time baan te vinden op een milieulaboratorium en werk er alweer ruim een half jaar naar volle tevredenheid.

En ik weet dat ik er kan blijven! Met de ene collega gaat het communiceren wat makkelijker dan met de ander en er werken meer dan 200 mensen, dan heb je dat ook wat sneller...Maar alles went, ook dit! Kortom: blijf doorzetten, laat je van je goede kant zien, respecteer de ander en de aanhouder wint."

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeMariska Gosselink
doelgroepSlechthorenden
trefwoordenslechthorenden ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers ; Werk en handicap
urlhttp://www.klinktprima.nl/ervaringen/alle/
opmerkingenBron: http://www.klinktprima.nl/ervaringen/S3b95ZLM53/
referentie nummer543
datum invoer29-09-2009