Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk - ervaring van een dove laborant

samenvatting

"Sinds 1990 werk ik op het klinisch chemisch laboratorium in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Ik vind het erg leuk werk. Ik heb tijdens het prikken contact met patiƫnten, want niet altijd klakkeloos gaat. In de kliniek gaat het wat beter dan op de soms wel hectisch polikliniek. De contacten met collega's gaat over het algemeen goed. Ik merk wel dat ik meer moeite moet doen om bepaalde info in te winnen (vragen!!). Zij gaan niet snel een discussie of een overleg met mij aan als er iets 'bijzonders' is, het kost hen teveel moeite. Ook moet ik het hebben van de bereidwillendheid van collega's om de pieper te dragen tijdens de avond- en weekenddiensten.

 Ik draai wel nachtdiensten met de pieper, en met de T-lus van de telefoon kan ik redelijk telefoneren, al is het regelmatig met veel moeite. Op de display is te zien wie ik aan de lijn heb en mocht het uit de hand lopen dan loop ik naar de desbetreffende afdeling toe. 

Maar ondanks alle ongemakken die mijn slechthorendheid met zich meebrengt houd ik van dit werk en zou ik geen ander werk willen doen. Ook al is het extra vermoeiend bij het prikken en sommige werkzaamheden. Een krantje in de pauze maakt veel goed.Bovendien werk ik 3 dagen per week, relativerend gezien is het goed te doen naast mijn gezin met 2 kinderen, sport en vrijwilligerswerk."

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeCathy Vonk
plaatsBeverwijk
doelgroepSlechthorenden
trefwoordenslechthorenden; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers  ; Werk en handicap
adresRode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
telefoon 0251 26 55 55
e-mail info@rkz.nl
opmerkingenBron: www.klinktprima.nl/ervaringen