Jumbo Supermarkt - geeft mensen gelijke kansen

samenvatting

Veel keuze, goede service, scherpe prijzen en een uitgekiende marketingstrategie. Daarmee is het familiebedrijf Jumbo Supermarkten bekend geworden. Een goed personeelsbeleid voor de ca. 10.000 medewerkers kan daaraan toegevoegd worden. Ook de deels arbeidsgeschikte medewerkers van Jumbo plukken daar de vruchten van. 

Mari van Iperen is hoofd personeelsbeleid “Wij willen mensen gelijke kansen geven. Dus ook deels arbeidsgeschikten. Wij bieden hen graag een kans. Waarom? Omdat ze vaak gemotiveerder en loyaler zijn dan gewone werknemers. Zij zien werk als een kans, en die grijpen ze met beide handen aan”, vertelt Mari. “Bij ons werken ze voornamelijk in het distributiecentrum. Via ons re-integratiebureau hebben we een aantal mensen met gehoorproblemen en psychische problemen in dienst. Daarnaast hebben we een aantal sociale werkplekken. De meesten doen fysiek werk.” Mari benadrukt dat een houding van ‘ga het maar proberen’ niet werkt. “Juist omdat deels arbeidsgeschikten zo gemotiveerd zijn, moeten ze wel een reële kans hebben om te slagen. 

Anders is de teleurstelling extra groot. Het is daarom belangrijk om de juiste mensen te kiezen en ze goed te begeleiden. Aandacht scoort. Bij Jumbo geven we die aandacht zoveel mogelijk zelf, maar we hebben natuurlijk ook hulp van re-integratiebureaus.” Jumbo heeft ook sociale redenen om deels arbeidsgeschikten aan te nemen.

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeMari van Iperen
doelgroepPsychische stoornissen ; slechthorenden
trefwoordenpsychische problemen ; slechthorenden ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresJumbo supermarkten
telefoon 0413 380 241
e-mail mari.vaniperen@supermarkten.nl
bronrijksoverheid - geknipt voor de baan
referentie nummer527
datum invoer29-09-2009