GroenGroep - praktijkverhaal van werken met een auditieve beperking

samenvatting

Ik ben Ruud Edelman, 28 jaar en woon al sinds mijn geboorte in Bodegraven. Op mijn twintigste heb ik mijn Kaderfunctionaris openbaar groen diploma gehaald (4jr MBO opleiding, Groen College te Gouda). Direct daarna werkte ik als werkvoorbereider voor Sterrenborgh te Gouda (waar ik daarvoor eerst stage had gelopen) Ik zag echter geen toekomst voor mezelf binnen Sterrenborgh (laag salaris, weinig uitdagend werk). Toen heb ik een paar maanden voor een hoveniersbedrijf gewerkt. Dat was me echter goed bevallen waardoor ik definitief hovenier werd (ik doe het liefst aanleg). 

Sinds 2006 runde ik samen met mijn oud chef een kunstgrasbedrijf (aanleg in heel Benelux met een uitschieter als o.a. Duitsland). Het is helaas niet gelopen zoals ik wou, en het bedrijf werd alweer verkocht. Maar ik heb wel veel ervan opgestoken toendertijd. Zo heb ik o.a. gemerkt dat klanten niet gauw contact maken met een doof iemand, simpelweg omdat ze denken dat ze niet met een doof iemand kan communiceren. Vaak knoop ik dan zelf een gesprek aan, en dan reageren ze meestal beetje verbaasd, dat ze me wel degelijk kunnen verstaan. En als het balletje nou eenmaal rolt, dan raakten we niet meer uitgepraat :) En ze konden me ook altijd sms-en of mailen als ze nog wat wilden weten. 

Ik lees ook van sommige mensen hele andere meningen over van alles. Vaak ben ik het daar niet mee eens. Het ligt meer aan de klanten, bedrijf zelf zou ik zeggen. Wat tips voor mensen: laat een ontspannen houding zien bij sollicitatiegesprekken, ga niet speciaal daarop focussen, dan raak je alleen maar zenuwachtiger van. Ga gewoon ontspannen naar je gesprek toe, dat heeft voor mij altijd goed uitgepakt."

typebest_practice
jaar2008
verantwoordelijkeRuud Edelman
plaatsBoskoop
doelgroepDoven
trefwoordendoven ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresGroengroep B.V.
Reijerskoop 78
2771 BS Boskoop
telefoon 0172-216732
e-mailinfo@groengroep.nl
urlwww.groengroep.nl
opmerkingenBron: http://www.klinktprima.nl/ervaringen/Sqp7uuT545/
referentie nummer504
datum invoer29-09-2009