GGZ de Riethorst - praktijkervaring van een 17- jarige met een auditieve beperking

samenvatting

Na mijn opleiding MDGO-VZ kon ik aan de slag op de Gelderhorst als gediplomeerd verzorgende. Ik heb me op de Gelderhorst goed kunnen ontwikkelen. Na 2,5 jaar kreeg ik weer de kriebels om verder te gaan studeren, maar de Gelderhorst kon mij de opleiding verpleegkundige niv.4 niet aanbieden, omdat diploma verzorgende niv.3 voor hen al voldoende was. 

Toen kwam de GGZ de Riethorst in aantocht. Allemaal nieuw!! Ik ben toen gaan informeren en het leek mij leuk om in de psychiatrie te gaan werken. Ik ben toen gaan solliciteren, en ben gelijk ook aangenomen. Ook kreeg ik het aanbod om verder te gaan studeren voor verpleegkundige niv. 4. 

Ik vond dat allemaal geweldig, Ik heb de deeltijdopleiding verpleegkundige niv. 4 binnen 2 jaar kunnen afronden, met goed gevolg. Op de GGZ de Riethorst heb ik mij verder kunnen ontwikkelen, ik kreeg alle ruimte, in korte tijd heb ik veel stapjes kunnen maken. Eerst werkte ik als verzorgende, toen als leerling verpleegkundige, toen als verpleegkundige en nu werk ik als eerste verantwoordelijk verpleegkundige. Sinds september ben ik weer begonnen met studeren, de HBO-V (verpleegkundige). Ik volg de deeltijdopleiding aan de CHE (Christelijke hoge school in Ede)."

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeSandra Hoogendoorn
plaatsAmsterdam
doelgroepDoven
trefwoordendoven ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerk en handicap
opmerkingenBron: website klinkt prima
referentie nummer 499
datum invoer 29-09-2009