Gelderhorst en Belastingdienst - ervaringsverhaal van iemand met auditieve beperking (doofheid)

samenvatting

Ik heb Mavo gedaan op instituut voor Doven (nu Viataal) te Sint Michielsgestel en na de Mavo wilde ik de opleiding toerisme volgen. Er werd gezegd, dat het niet mogelijk is voor de doven. Toen heb ik voor de KMBO administratie gekozen. KMBO heb ik op de horende school gevolgd. Daarna heb ik 3 jaar Praktijk Diploma Boekhouden gevolgd en niet afgemaakt. Tegenwoordig volg ik een SPW-4 opleiding. Ik werk momenteel al 15 jaar bij de belastingdienst op de administratie. In 2005 werd ik gevraagd om als activiteitenbegeleider te doen bij oudere doven. Die baan heb ik gekregen en ik werk nu 1 dag per week vanuit Gelderhorst voor de dagrecreatie 55+ in Eindhoven en Zoetermeer. 

Binnenkort krijg ik meer urenuitbreiding om voor Dordrecht en Roermond te werken. Dit werk combineer ik met mijn baan bij de belastingdienst. Het werk op de belastingadministratie is wel leuk om te doen, maar ik verlang meer naar de communicatie met gebarende collega's en wil meer actieve dingen doen zoals lezingen, uitstapjes en eten regelen. Contacten met de deelnemers van de dagrecreatie is voor mij uitdagender werk, dan achter de pc werken. 

Dat is bij Gelderhorst op de goede plaats, waar ik me thuis voel. Ook heb ik een mooie kans aangeboden gekregen en dat is een reis naar Madrid in juli 2007. Daar wordt het Wereld Congres voor doven gehouden. Ik mag reisleidster zijn voor deze reis.

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeYvette Lentink
plaatsEde
doelgroepDoven
trefwoordenervaringsverhaal ; doven ; arbeid
adresDe Gelderhorst
Willy Brandtlaan 40
6716 RK Ede
Telefoon 0318 69 81 00  - teksttelefoon 0318 69 81 30
urlhttp://www.gelderhorst.nl/
opmerkingenBron: klinktprima.nl
referentie nummer497
datum invoer29-09-2009