Drukkerij Wedding - praktijkervaring van werknemers met burn-out verleden

samenvatting

Bij het aannemen van werknemers die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt, omdat ze gehandicapt zijn of langdurig in de WAO hebben gezeten vanwege burn-out of psychische problemen, is in eerste instantie ook intern, een behoorlijk strijd gestreden. Inmiddels heeft drukkerij Wedding vier medewerkers in dienst met zo’n achtergrond. 

De eersten kwamen binnen via re-integratiebureaus. ‘Ik hoorde destijds al snel via via dat er werd gedacht: ”Straks wordt het hier een sociale werkplaats”. Dat kan. We zijn allemaal mensen. En de andere werknemers denken natuurlijk dat het alleen maar tijd en energie kost. Bovendien zijn ze bang voor hun eigen toekomst, wat betekent dat voor hun werk? Maar ik heb diegenen daar toen wel op aan gesproken. Ik heb gezegd: stel dat jij morgen onder een trein loopt en beide benen verliest. Dan is het toch prettig als je weet dat je hier terug kunt komen. Bij zo’n bedrijf wil je toch werken, waarom kan die ander hier dan niet komen? Het heeft voor mij te maken met compassie voor elkaar." Mevrouw Wormsbecher denkt dat een arbeidsgehandicapte de werkvloer op veel manieren kan verrijken. 

Niet alleen door inzet van eigen kwaliteit. In haar ervaring zijn dit soort werknemers ook uiterst loyaal. ‘Loyaler vind je bijna niet.’ Bovendien is de wat ‘beladen’ achtergrond, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, in haar ogen een pre. ‘Mensen die probleemloos de middelbare school door zijn gelopen en goed kunnen denken en functioneren, kunnen een enorme zelfverzekerdheid hebben. Dat is prima, maar ze kunnen zich vaak moeilijk in een ander verplaatsen. Als je een keer flink tegen de muur bent gelopen is het anders. Dat weet ik nu uit ervaring. Dan weet je hoe het is als het leven even tegen zit. En dat maakt je als collega wel heel waardevol!’ 

In het begeleiden van werknemers maakt Wormsbecher nauwelijks verschil tussen mensen met een WAO-achtergrond en de meer ‘reguliere werknemer’. ‘In eerste instantie kosten arbeidsgehandicapten je misschien wat tijd, om ze te leren kennen en te zorgen dat ze op een goede plek in het bedrijf zitten. Maar als ik kijk hoeveel tijd ik steek in de ‘gezonde’ medewerkers, is dat niet veel anders.

typebest_practice
jaar2005
verantwoordelijkeCarin Wormsbecher
plaatsHarderwijk
doelgroepWAO-ers ; psychische stoornissen
trefwoordenPsychische problemen ; WAO ; arbeid
themaWerkgevers
adresDrukkerij Wedding
Nobelstraat 16
3846 CG Harderwijk
telefoon 0341 - 412501
e-mail info@drukkerijwedding.nl
urlwww.drukkerijwedding.nl/
opmerkingenBron: Kroongetuigen: Een boekje open over werken met arbeidsgehandicapten, verzuimbeleid en re-integratie van de Commissie het Werkend Perspectief, 2005
referentie nummer479
datum invoer29-09-2009