De Stijgbeugel - een bedrijf waar mensen met psychische stoornissen werken met paarden

samenvatting

Werken met paarden is uitermate geschikt voor deze jongeren en zal daarnaast een positieve invloed hebben op de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen. Een locatie met paarden is echter een dure aangelegenheid, de Kapstok kan dit niet zelf financieren. Daarom is er een samenwerking ontstaan met een particulier bedrijf, de familie Zwienenberg te Markelo. 

In de opleiding paardenverzorgster heeft de school een middel gevonden om met name deze moeilijk bemiddelbare groep jongeren praktische en sociale vaardigheden aan te leren binnen een professionele setting. Het betreft een branche gerichte opleiding, waarbij de certificering plaats vindt door het AOC. 

Door gebruik te maken van het therapeutische effect dat paarden op deze jongeren heeft, creƫren we voor hen, die we middels onze andere leerwerkprojecten niet kunnen bereiken, extra mogelijkheden om een plek in de maatschappij te verwerven. Na voldoende ervaring kunnen ze door middel van stage uitvliegen naar agrarische bedrijven in de omgeving.

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeDe Stijgbeugel
plaatsMarkelo
doelgroepPsychische stoornissen
trefwoordenpsychische problemen ; leerwegondersteunend onderwijs
themaArbeidstoeleiding ; Werkgevers ;Onderwijs
adresDe Stijgbeugel
Stal Zwienenberg
Hogedijk 6
7475 PR Markelo 
Contactpersoon: Wendy Blokhuis
telefoon (06) 22800317
e-mail w.blokhuis@ssts.nl
urlhttp://www.dekapstok.nl/
referentie nummer470
datum invoer29-09-2009