Cor Unum - werkgeverservaring met SWV-ers

samenvatting

Cor Unum is een keramiekbedrijf gevestigd in Den Bosch. Met de ingrediënten klei, water en vuur maken 16 medewerkers prachtige aardewerk producten, die tot in het New Yorkse Museum Of Modern Arts te bewonderen zijn. 

Cor Unum is ontstaan vanuit de Sociale Werkvoorziening. Maar toen na reorganisatie het atelier bijna haar deuren moest sluiten, kocht het echtpaar Krapels het op. Volgens directeur Jan Krapels zijn SW’ers hele waardevolle medewerkers: “Ze leveren goed werk tegen een reële prijs. En dat zien de meeste werkgevers niet in.” Naast SW’ers, biedt Cor Unum een aantal werkervaringsplaatsen voor mensen uit de GGZ. Bij de werving wordt vooral gelet op goede sociaalcommunicatieve vaardigheden. “Het moet goed klikken met onze SW’ers”, zegt Corrie Krapels. “Wij zijn een kleinschalig bedrijf, met een bijzonder product. Wij moeten zorgen dat onze medewerkers zich op hun gemak voelen. En dat hun vakmanschap wordt gewaardeerd. Ongeacht hun persoonlijke beperkingen. Want wij letten op wat ze juist wel kunnen en niet op wat ze niet kunnen.” Volgens Jan Krapels heeft het werken met SW’ers ook een zakelijk voordeel. “De productie van ons keramiekwerk is heel arbeidsintensief. 

Omdat we met unieke producten te maken hebben, kost ook de voorbereiding van de productie veel tijd. Onze prijzen zouden enorm stijgen als dit alleen door onze eigen vaste medewerkers zou gebeuren. De concurrentie uit de zogenoemde lage lonen landen is enorm. Werkgevers die daarom het potentieel van SWV’ers niet inzien, missen kansen.

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeC. Krapels-Klapwijk
plaatsDen Bosch
doelgroepSWV-ers ; mensen uit de Geestelijke Gezondheids Zorg
trefwoordensociale werkvoorziening ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers ;Werk en handicap
adresCor Unum
contemporary ceramics
Gruttostraat 11
5212 VM Den Bosch
telefoon (0)73 69 11 499
e-mail info@corunum.com
urlhttp://www.corunum.com/
opmerkingenBron: overheidsinitiatief.geknipt voor de juiste baan
referentie nummer462
datum invoer29-09-2009