Connecting Media - werken met een auditieve beperking 

samenvatting

Individueel ervaringsverhaal van een vrouw met een auditieve beperking. 

"Ik ben Elisa, 22 jaar en zit in mijn laatste studiejaar van de opleiding Kunst en Techniek. Ik ben links doof en rechts slechthorende door hersenvliesontsteking toen ik 2 was. 

Voor mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Connecting Media, een bedrijf dat voornamelijk opnames voor het internet verzorgt. Mijn slechthorendheid was geen probleem, ze hielden er goed rekening mee. Ik moest gewoon proberen wat ik kon en als het niet lukte om hulp vragen. Ik heb mij daar voornamelijk bezig gehouden met videomontage en camerawerk. Beide dingen waarbij je veel moet horen en opletten. 

Gelukkig kon ik het werk met behulp van mijn Smartlink (soort soloapparatuur) en de goede oren van mijn collega's goed doen. Het bedrijf was er trots op dat een slechthorend iemand het werk ook kon doen en dat ik kon liplezen. Elke klant die langs kwam, moest even bij mij kijken in de montageruimte. Erg leuk! 

Na mijn stage wilden ze graag dat ik er bleef werken. Nu ben ik daar op oproepbasis aan de slag, gemiddeld 1x in de week. Dus goed te doen naast school. Verder ben ik een eigen bedrijf gestart, Elisa Media. Ik bied mijn diensten aan op het gebied van grafisch ontwerp, videomontage, camerawerk en webdesign. Ik heb vaak direct contact met de klant, het is belangrijk om aan te geven dat je slechthorend bent en of zij duidelijker willen praten als je het niet goed volgt. In het begin vond ik dat heel moeilijk, maar dankzij mijn stage heb ik geleerd dat ik mij niet hoef te schamen en dat het belangrijker is dat je het goed meekrijgt. Dus ook als je slecht hoort, zijn er veel leuke banen die je kunt doen, je moet alleen een beetje lef tonen!"

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeElisa Ostet
plaatsEnschede
doelgroepslechthorenden
trefwoordenslechthorenden ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers
Werk en handicap
adresRigtersbleek-Zandvoort 10
1521 BE Enschede
telefoon 053-7114010
e-mailinfo@elisamedia.nl
urlhttp://www.elisamedia.nl/
opmerkingenbron:www.klinktprima.nl/ervaringen/alle
referentie nummer461
datum invoer29-09-2009