Ministerie van Landbouw - werkervaring van werknemer

samenvatting

Beschrijving van werkervaring van werknemer met longemfyseem, die solliciteert bij de Auditdienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bij de afdeling accountantscontrole. Twintig jaar later werkt hij er nog steeds.  

“Ik denk niet dat ik buiten de overheid dezelfde goede behandeling zou hebben gekregen.” Vanaf zijn sollicitatie is Albert duidelijk over zijn beperking. “Ik betaal geen pensioenpremie voor mezelf, maar voor anderen. Want op een gegeven moment zijn mijn longen op.” Dat leek in 2002 bijna te gebeuren met als gevolg dat Albert niet meer kon werken. Het is wachten op een longtransplantatie, maar door Alberts zeldzame bloedgroep heeft hij een maar een kleine kans op een geschikte donor.

Na twee jaar ziekte moet de Auditdienst hem in 2004 met pijn in het hart laten gaan. Ze beloven hem in een brief zich in te spannen voor een werkplek als hij een transplantatie heeft gehad. “Ongelooflijk, dat was echt geweldig”, zegt Albert nu."

typebest_practice
jaar2007
verantwoordelijkeAuditdienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bij de afdeling accountantscontrole ; Directeur: mw. A.L. Schölvinck (Astrid)
doelgroeplongemfyseem
trefwoordenlongemfyseem ; arbeid ; ervaringsverhaal
themaWerkgevers ; Werk en handicap
adresMinisterie van LNV
Auditdienst
Postbus 20401
2500 EK Den Haag
telefoon 070 3786868
urlhttps://www.rijksoverheid.nl/ministeries
opmerkingenRijksoverheidsinitiatief: geknipt voor de juiste baan
referentie nummer425
datum invoer29-09-2009