Ziek ontslag maar verplicht werken!

K
kristl83 14-07-2009 16:38 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

2-3 weken geleden heb ik op mij werk aangegevn dat ik me niet goed voelde, ik wist niet waar het aan lag en heb een weekje vrij genomen. Bij de huisarts geweest bloed laten testen, daar kwam niks uit na meerdere malen afspraak met de huisarts te hebben gehad, die mij inmiddels heeft doorverwezen naar een psygoloog zijn we tot de conclusie gekomen dat ik overspannen ben. Ik heb dagelijks hoofdpijn en voel me lichamelijk niet goed ik heb me daarom ook ziek gemeld bij mij werkgever.

Een dag later werd ik gebeld door de arbo met de mededeling dat ik voor halve dagen aan het werk moet, ik heb met hem telefonisch een deel van mijn klachten doorgenomen omdat ik wel wil ben ik de dag erna gaan werken, na 2 uur ben ik helaas toch weer naar huis gegaan omdat ik me toch niet goed voelde.

Een dag later kreeg ik een sms van mijn baas mijn contract die 1-8 afloopt zou niet worden verlengd en als ik de laatste periode niet 4 uur per dag kom werken, zeggen ze dat ik werk weiger dus dan willen ze mijn contract ontbinden.

Ik heb daarna contact opgenomen met de arbo, om een gesprek aan te vragen met een bedrijfsarts. waarop mijn werkgever zegt dat hij daar toestemming voor moet geven en omdat mijn contract na 2 weken afloopt wil hij die kosten niet maken voor een arboarts en dat ik verplicht ben om te komen werken.

Ik had mijzelf in eerste instantie ziek gemeld omdat ik overspannen ben, inmiddels na dit allemaal ben ik me niet veel beter gaan voelen. kan mijn werkgever dit zomaar maken, ik heb toch in alle tijden recht op een afspaak met een arboarts. die kan toch niet na een telefoon gesprek van 3 min bepalen dat ik voor 50% moet gaan werken?

Wat een nare situatie, Kristl. En dat terwijl je al overspannen bent. Het ligt nog heel ingewikkeld ook.

Want een tijdelijk contract hoeft niet verlengd te worden. Dat mag gewoon aflopen.
En als je met de arbo-arts hebt afgesproken om halve dagen te gaan werken en je doet het niet, kan het door je werkgever uitgelegd worden als werkweigering. Je moet dan wel voor die halve dagen beter zijn gemeld.

Er bestaat geen wettelijk recht op een afspraak met de bedrijfsarts. De werkgever hóéft dit niet te betalen...

En er is nergens geregeld, hoe de arbo-arts tot zijn oordeel moet komen. Niet hoeveel tijd hij eraan moet besteden. Niet of je hem echt moet bezoeken.

Als je contract afloopt, terwijl je nog ziek gemeld bent, kun je een Ziektewetuitkering van het UWV krijgen. Die is 70% van je laatstverdiende loon. Het is dus wel belangrijk, dat je ziek gemeld blijft.

Je zou een aangetekende brief aan de werkgever kunnen sturen, dat je niet in staat bent om te werken en dat je je weer of nog ziek meldt. Je medische klachten en symptomen hoef je niet aan de werkgever te vertellen. Je kunt erin zetten, dat je heel graag een afspraak wilt met de arbo-arts om je medische klachten toe te lichten. En dat je natuurlijk bereid bent om te werken, zodra je ertoe in staat bent.

Als het tot een juridisch geschil zou komen, kun je aantonen met zo’n brief, hoe de zaak op dat moment voor jou lag.

Je zou ook een deskundigenoordeel bij het UWV kunnen aanvragen. Een aanvraagformulier kun je hier downloaden: http://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/formulieren/AG14002249.aspx

Ik hoop dat je hiermee verder kunt en ik wens je veel sterkte en beterschap.

Hallo Kristl,

wat vervelend voor je zeg! Ik zit op dit moment ook in een lastig pakket en ik kan me voorstellen hoe je je voelt.

Ik wou je via de weg heel veel sterkte toewensen.

Jellie