WW uitkering, wanneer stopt het?

Hallo! Ik heb een vraag. Ik ben sinds eind augustus werkloos geworden en ben direct gaan solliciteren. Na een week had ik al een nieuwe baan gevonden, alleen begon die pas midden oktober. Nu krijg ik een ww uitkering voor de maand september en deel oktober.
Het is mij nu alleen niet duidelijk wanneer mijn sollicitatieplicht stopt (Ik ga meer werken dan voorheen, met hoger loon) en wanneer mijn ww stopt.

Alvast bedankt!

U
uwvwebcare 23-09-2016 07:00 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo Laure,

Wat leuk dat je zo snel een nieuwe baan hebt gevonden!

Wat betreft de sollicitatie plicht, deze stopt op je eerste werkdag. Je krijgt dan vrijstelling voor 3 maanden om te solliciteren. Vervolgens vul je nog 3 maanden de inkomstenopgave in. Wij kijken dan of je nog recht hebt op een aanvulling. Heb je geen recht meer op een aanvulling dan zal de uitkering worden gestopt. Heb je wel recht op een aanvulling dan zal de uitkering doorlopen. Aangezien je nu aangeeft dat je meer gaat werken en meer loon zal verdienen, is de kans erg groot dat de uitkering wordt stopgezet.

[Klik hier voor meer informatie over werken en WW-uitkering][1]

Met vriendelijke groet,

Jeroen

UWV Webcare Team

[1]: http://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/tijdens-ww-uitkering/detail/werken-en-een-ww-uitkering

goedemiddag, ik ben ook midden in de maand oktober (17e ) begonnen aan de nieuwe baan...krijg je dan nog wel ww uitgekeerd voor de dagen 1 t/m 16 oktober?
mvg