Ww uitkering

F
faberpkm 05-02-2016 08:49 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Ik heb een uitkering ontvangen van 28 maanden (28 jaar gewekt) tijdens mijn uitkering ben ik erbij gaan werken (gedeeltelijk). Nu is mijn uitkering inmiddels gestopt en werk ik nog bij het bedrijf sinds ruim een jaar. Nu lijkt het erop dat ik deze baan ook weer ga verliezen, nu is mijn vraag krijg ik dan weer een ww-uitkering en krijg ik die dan over het laatste jaar dat ik bij het laatste bedrijf gewerkt heb of weer over mijn hele arbeidsverleden?

U
uwvwebcare 11-02-2016 10:49 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste faberpkm,

Je wilt graag weten of je gehele arbeidsverleden weer wordt meegenomen bij het vaststellen van de WW wanneer je opnieuw werkloos wordt.
Wanneer je 26 weken (van de afgelopen 36 weken) hebt gewerkt heb je automatisch een nieuw recht opgebouwd. Je geeft aan dat je nu ruim een jaar werkt. Wanneer je ook weer aan de jareneis voldoet (je hebt van de afgelopen vijf jaar vier jaar gewerkt) bekijken we inderdaad weer je hele arbeidsverleden om de duur van je WW vast te stellen.

De hoogte van je WW wordt bepaald aan de hand van het loon dat je verdiende in alle dienstverbanden in het jaar voordat de werkloosheid begon.

Met vriendelijke groet,
Marleen
www.uwv.nl/webcare