wat te doen? - inschrijven KvK na ziekte

Wat te doen? Ik had al tijdje het plan om een eigen bedrijfje te beginnen naast mijn gewone werk. Het bedrijfje heeft niets te maken met het werk wat ik doe. Mede door een arbeidsconflict heb ik 3 maanden thuis gezeten met burn-outklachten.. Nu door bedrijfsarts in twee weken tijd van halve dagen naar ful-time aan het werk. Voel me nog steeds niet 100% maar ik ben wel 100% beter gemeld bij P&O. Nu wil ik dus wel dat bedrijfje doorzetten en me laten schrijven bij kVK. Volgens de CAO van werkgever moet ik officieel toestemming vragen voor nevenwerkzaamheden. Volgens anderen is het niet slim om nu met zo'n verzoek bij werkgever te komen, omdat werkgever het belang van werkgever voorop stelt en wil dat ik alles aan doe om weer volledig aan het werk te zijn. Maar ik ben wel door werkgever beter gemeld... Ik kan dus gewoon toch het verzoek indienen? Ook al voel ik mezelf nog steeds niet in staat om mijn werk 100% te doen. Wat andere collega's ook merken en zien. Zelf voel ik ook als het zo doorgaat ik straks weer gedeeltelijk uitval, maar ik wil niet dat het inschrijven van mijn bedrijfje weer maanden uitgesteld wordt. Wat is nu verstandig om te doen?

@Shad, bedankt voor uw vraag. In deze situatie is in ieder geval geregeld via de CAO dat u moet aangeven als u een eigen bedrijf begint. De werkgever mag op zijn beurt ook van u verlangen dat u zich maximaal inzet voor terugkeer naar het werk. Als u weer 100% werkt dan is dit in principe mogelijk, mits de regels in de CAO ook worden gevolgd. De 2 banen kunnen dan naast elkaar bestaan.

Het zou anders zijn als u gedeeltelijk had gewerkt en nu bezig was om een bedrijf op te starten. De vraag is dan of u voldoende doet om uw eigen werk weer te doen. In die situaties kunnen er discussies ontstaan. Daar is hier echter geen sprake van aangezien u volledig werkt.

De vraag is wel of nu het juiste moment is het bedrijf te starten, gezien uw gezondheid en de snelheid waarmee u re-integreert. Daar kan ik weinig over zeggen, dat is uiteraard aan u. Kunt u hier verder mee?