Wajong en ontslag

Hallo allemaal,

Ik heb een enorme lastige situatie, en ik weet niet wat de beste optie is.

Ik heb sinds 2010 een wajong uitkering omdat ik zit met HD en een chronische overbelasting waar niks aan gedaan kan worden. 40 uur werken is voor mij geen optie ik haal net aan 20 uur in de week..

Na 2 jaar werkeloos te zijn geweest heb ik een baan gekregen via een Reintegratie traject, hier was ik absoluut in de wolken mee! Nu is t zo dat mijn werkgever zich niet houd aan de Goede Werkgevers wet heb ik vernomen en ik ben stierlijk ongelukkig.

Na een opname in het ziekenhuis is er een infuus fout geprikt en heb ik daar nu complicaties aan overgehouden wat inhoud dat ik mijn werk niet meer naar behoren kan uitvoeren, volgens de arbo arts van mijn bedrijf kan ik dit wel ondanks dat zij mij niet hebben ontboden op gesprek/onderzoek. De huisarts heeft mij het advies gegeven om vervolgens niet te gaan auto rijden en mijn arm zoveel mogelijk rust tegeven omdat zij bang zijn dat er een Cyste in zit, hiervoor ga ik volgende week naar het ziekenhuis om een echo te laten voltooien. Het probleem is dus als volgt: Ik mag niet autorijden, zonder mijn auto kom ik niet op mijn werk. Ik heb dit aangegeven bij mijn werkgever en deze zeggen: Dit is niet ons probleem je gaat maar aan het werk, ga je niet kost jouw dit je vakantie uren. Ik zit nu dus in een pakket dat ik: of ik moet gaan auto rijden en naar mijn werk toe gaan en dit kan slecht voor mijn arm aflopen. Of ik blijf thuis en verlies mijn vakantie uren.

Ik zit al een tijdje na te denken over ontslag want dit is niet het 1e voorval dat zij mij dwingen om weer te gaan werken. Ook na het ziekenhuis verwachtte zei dat ik de volgende dag weer aan het werk zou gaan. Na een ongeluk op het werk wat niet gemeld is als een bedrijfsongeval werd er ook afgedwongen dat ik weer aan het werk moest. Maar, stel ik neem ontslag, wat voor gevolgend zou dit dan hebben?

U
uwvwebcare 29-09-2016 12:02 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Sosjiek,

Wat een vervelende situatie voor je, dat je hier tegenaan loopt bij je werkgever terwijl je in eerste instantie zo blij was met deze baan.

Begrijp ik het goed dat je Wajong-uitkering nog steeds loopt? Als ik jou was, zou ik contact opnemen met je arbeidsdeskundige. Die kent jou en je persoonlijke situatie en kan je hierin advies geven.

Sterkte gewenst met je gezondheid en deze lastige situatie bij je werkgever!

Met vriendelijke groet,
Ellen
UWV Webcareteam

Hoi Ellen,

Ja mijn wajong loopt nog steeds via het UWV gelukkig, ik werk namelijk maar 12 uur in de week.

Mijn arbeidsdeskundige is helaas bijna nooit bereikbaar of aanwezig, heb je eventuele andere ideeen?

MVG,
Jeanette

U
uwvwebcare 30-09-2016 07:23 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hoi Jeanette,

Wat rot dat je je arbeidsdeskundige zo slecht kan bereiken. Ik blijf erbij dat overleg met de arbeidsdeskundige verstandig is. Als je ontslag zou nemen, dan is dat ook degene die beslist of dat wel toegestaan was in verband met je Wajong-uitkering.

Als je belt met onze klantenservice op 0900-9294, dan kan ervoor gezorgd worden dat je arbeidsdeskundige je binnen maximaal 24 uur terugbelt voor overleg.

Met vriendelijke groet,
Ellen
UWV Webcareteam

Hoi Ellen,

Hier dezelfde persoon nog even met een andere naam.

Ik heb uiteindelijk contact gehad met het UWV en deze waren telefonisch prima in overleg en beloofden te willen bemiddelen en te helpen, maar nadat ik dit zwart op wit wilde krijgen via de mail kreeg ik bericht dat het UWV hier niks mee te maken heeft en zij mij succes wensen..

Ik vind dit heel raar en ik word aan alle kanten kneiterhard in de steek gelaten door instanties...