Sollicitatieplicht bij invulling 50% restverdiencapaciteit

Hoi allemaal,

Een aantal vragen (voorafgegaan door een korte introductie). Ik hoop dat het UWVwebcare team meeleest en een aantal zaken kan verduidelijken.

Afgelopen week heb ik mondeling (de schriftelijke uitwerking volgt binnen enkele weken) van de arbeidsdeskundige te horen gekregen dat mij een WIA (loongerelateerde) uitkering is toegekend (afkeurpercentage is ongeveer 63%). Medische redenen (door UWV arts bepaald) zijn een mix van lichamelijke en vooral psychische klachten tezamen met een urenbeperking van 20 uur (4 uur per dag). Mijn restverdiencapaciteit ligt rond de 1000 euro.

De eerste anderhalfjaar heb ik door mijn arbeidsverleden recht op een loongerelateerde uitkering. De arbeidsdeskundige vertelde mij wel dat ik vanaf moment start WIA een sollicitatieplicht heb om mijn restverdiencapaciteit in te gaan vullen en dat een begeleider (arbeidsdeskundige of coach uit mijn woonplaats contact zal opnemen voor begeleiding hierbij). Nu zit hem hierin een onduidelijkheid voor mij.

*Als ik niet mijn volledige restverdiencapaciteit weet te verdienen maar wel minstens 50% van mijn restverdiencapaciteit tijdens mijn loongerelateerde uitkering vervalt dan de sollicitatieplicht voor het overige gedeelte van mijn restverdiencapaciteit?* Bij een LAU is het nl. zo dat je deze krijgt als je minstens 50% van je restverdiencapaciteit weet in te vullen, er is dan verder geen sollicitatieplicht maar hoe is dit bij de LGU?

Reden voor mijn vraag is de volgende:
Ik kan mij redelijk vinden in de beperkingen geconstateerd door de verzekeringsarts (bezwaar lijkt me niet zinvol en ook niet perse nodig) echter denk ik dat 20 uur per week werken op dit moment nog teveel voor mij is. Ik schat in dat 12 uren (3 x 4 uren met een dag rust tussen de werkdagen in) voor mij op dit moment maximaal haalbaar is en dat ik hierbij 50 tot 60% van mijn restverdiencapaciteit weet te verdienen. Is dit voldoende om sollicitatieplicht te laten vervallen voor het stukje restverdiencapaciteit dat ik niet zal invullen?

Alvast dank voor de reacties van @UWVwebcare of een ieder ander!

Groetjes Wim

UWV Webcare 05-10-2016 10:25 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Wim,

Logisch dat je wil weten of je nog solliciteren moet tijdens de WIA.

In de meeste gevallen ben je verplicht om te solliciteren als je een WIA-uitkering ontvangt, maar gedeeltelijk kan werken.

Hoe vaak en of je moet solliciteren hangt af van de afspraken die je hierover maakt met de arbeidsdeskundige.

Als je met de Werkmap kunt werken, ontvang je voor de afspraken over solliciteren een taak in de Werkmap. Sommige afspraken worden vastgelegd in een werkplan dat je terugvindt in de Werkmap.

Gebruik je de Werkmap niet? Dan worden de afspraken vastgelegd in een papieren werkplan.

Mijn advies is om deze vraag voor te leggen aan de arbeidsdeskundige. Hij of zij kan jouw vraag op maat beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Nathalia
UWV Webcareteam