Ontslag na 3 jaar, werkgever eigen risicodrager

P
Pink2015 18-08-2016 14:13 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo,
3 jaar geleden ben ik invaliden geworden.
Ik ben voor 100 procent afgekeurd.
Mijn werkgever is eigen risicodrager en wilde na 2 jaar eigenlijk alles afhandelen.
Ik kwam er toen achter dat ik recht had op een transitievergoeding.
Nu zijn we er eindelijk uit en heb overeenkomst dat ik door een jurist heb laten nakijken. En die overeenkomst is prima zeiden ze.
Nou zetten mijn werkgever in de mail dat ze wel willen meewerken om het netjes af te handelen en een een ontslag in goed overleg te regelen, maar zetten wel in de mail dat ze niet van me afwillen, en dat hun is geadviseerd om mij dus slapend in dienst houden.
Mijn overeenkomst is wel zo opgesteld dat het eruit ziet dat mijn werkgever het aanvraagt en het ontslag ook wil. Dus gezien die overeenkomst behoud ik recht op WW.
Maar dit wil ik dus toch nog even zeker weten.
Kan iemand mij hier misschien adviseren. (Terug naar werk is geen optie op wat voor vlakken ook)
Alvast mijn dank!

P
ProJuristen 19-08-2016 11:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Pink2015,

Uw verhaal is een tikkeltje onsamenhangend. U stelt dat u 100% arbeidsongeschikt bent verklaard, op basis waarvan u recht zou moeten hebben op een WIA-uiterlijk en tegelijkertijd heeft u het over een WW-uitkering. De overeenkomst waar u het over heeft betreft ongetwijfeld een beÃĢindigingsovereenkomst. Ik raad u aan om voorlopig niets te ondertekenen! Er is namelijk een kans aanwezig dat u afstand doet van uw recht op een transitievergoeding. Ondanks het feit de Hoge Raad onlangs heeft geoordeeld dat dienstverbanden, in bepaalde situaties, "slapend" gehouden mogen worden zijn er meerdere opties mogelijk om toch een transitievergoeding van uw werkgever af te dwingen!

Het lijkt mij wijs dat een van onze arbeidsrechtjuristen u voorziet van een gratis second opinion. Uw rechtspositie stellen wij kosteloos voor u vast. Ik raad u dan ook aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Pro Juristen

Binckhorstlaan 293 A

2516 BC Den Haag

070 - 221 04 14

www.projuristen.nl

Info@projuristen.nl

Facebook.com/projuristen

P
Pink2015 19-08-2016 11:57 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Sorry maar dat omsamenhangende verhaal komt door mijn ziekte.
Ik bedoelde, stel dat ik ooit beter zou worden, behoud ik dan wel recht op WW. Omdat zij in mail zeiden dat ik ontslag wilde, maar in eerste instantie wilde ze wel ontslag doen. Maar hadden toen nog niet van dieontslagvergoeding gehoord. Ze zijn super hoor en willen me er ook wel mee helpen, maar ik wil even zekerheid oo die WW. Hun opgestelde vastellongsovereenkomst is goedgekeurd door het Juridisch Loket.
Maar wil toch even zekerheid.
Alvast bedankt.

P
ProJuristen 19-08-2016 12:21 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Pink2015,

Daar hebben wij zeker begrip voor. Middels een vaststellingsovereenkomst kunt u inderdaad doorgaans uw WW-rechten waarborgen. Stukken die het juridisch loket echter hebben nagekeken staan wij niet voor in. Wij benaderen dergelijke ontslagkwesties altijd met uiterste zorgvuldigheid gelet op de mogelijke consequenties, namelijk baanverlies en een inkomensachteruitgang. In het geval u uw dossier nog niet door een arbeidsrechtjurist heeft laten toetsen, raad ik u met klem aan om daar toch alsnog voor zorg te dragen. Ik zeg maar altijd: vertrouwen is goed, controle echter beter!

Met vriendelijke groet,

Pro Juristen

Binckhorstlaan 293 A

2516 BC Den Haag

070 - 221 04 14

www.projuristen.nl

Info@projuristen.nl

Facebook.com/projuristen