Mag een UWV verzekeringsarts een bestaande diagnose zomaar aanpassen

De UWV verzekeringsarts heeft de diagnose die dimence heeft gesteld zomaar aangepast .
Ik heb een borderline persoonlijkheidsstoornis en een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis met trekken van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis en daar nog bij een sociale fobie dyslexie en ADHD. Nu gaat het om de persoonlijkheidsstoornissen daar hebben ze zomaar een persoonlijkheidsstoornis NAO van gemaak wat heel wat anders in houd . NAO is als je trekken van verschillende persoonlijkheidsstoornissen hebt maar niet voldoet aan de gehele diagnose. Bij mij is die diagnose wel degelijk gesteld. Ik heb het idee dat ze dit hebben gedaan omdat met de Diagnose persoonlijkheidsstoornis NAO er meer benutbare mogelijkheden over blijven en ze dan de uitkering kunnen weigeren ( wat ze ook hebben gedaan ) ik word hier heel boos en verdrietig van ik zit niet thuis omdat ik dit wil maar omdat ik niet anders kan. Ik ben al drie jaar onder behandeling bij dimence maar de problematiek zit zo diep dat er weinig tot geen verbetering is. En dan zecht het UWV oww u kunt prima werken nou was dat maar waar!! En als we niet rond kunnen komen van 1 loon moest ik maar naar de voedselbank gaan ja met een sociale fobie en een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, dan vraag ik mij echt af weten ze überhaupt wel wat deze diagnoses beteken.

Maar goed mijn vraag was dus mag de verzekeringsarts zomaar de gestelde diagnose aanpassen ??

U
uwvwebcare 24-05-2016 13:26 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Mmm,

We gaan dit voor je uitzoeken en komen er zo snel mogelijk op terug.

Met vriendelijke groet,

Yvonne
UWV Webcare Team.

U
uwvwebcare 25-05-2016 13:29 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Mmm,

Ik snap goed dat je baalt van de uitslag van de verzekeringsarts. Ik wil je graag meer uitleg geven.

De verzekeringsarts doet een beoordeling vanuit het specialisme Arbeid en gezondheid, en stelt in dat kader zijn eigen diagnose. Die hoeft niet precies hetzelfde te zijn als de diagnose die andere artsen vanuit andere specialismen hebben gesteld. Er is dan ook geen sprake van het ‘aanpassen’ van ‘de’ diagnose. Zijn er belangrijke verschillen? Dan mag van de verzekeringsarts worden verwacht dat hij contact opneemt met de betreffende behandelend arts voor collegiaal overleg. Dit kan ertoe leiden dat de beoordeling wordt aangepast, maar dat hoeft niet altijd. De verzekeringsarts moet wel kunnen uitleggen waarom hij tot een andere diagnose is gekomen dan de behandelende sector, maar hij is niet aan hun oordeel gebonden.

Mijn advies is om je vraag voor te leggen aan de verzekeringsarts. Bel met de [url=http://bit.ly/uwv-telefoon]klantenservice[/url], mijn collega’s laten je terugbellen door de verzekeringsarts.

Tegen de beslissing kun je ook [url=http://bit.ly/1K852lh]bezwaar[/url] indienen. Er zal dan een bezwaarverzekeringsarts naar je dossier kijken.

Ik wens je veel sterkte.

Met vriendelijke groet,

Mariël
[url=www.uwv.nl/webcare]UWV Webcare Team[/url]

in de brief van het UWV staat wel dat ik borderline persoonlijkheidsstoornis en een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis met trekken van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis heb maar vervolgens noemen ze dat een persoonlijkheidsstoornis NAO en dat hebben ze gebruikt voor de fml en cbbs waardoor het dan helemaal niet meer klopt

U
uwvwebcare 27-05-2016 10:12 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Mmm,

Dat begreep ik inderdaad uit je vraag. Neem hiervoor contact op met de klantenservice, je kunt dit het beste met de verzekeringsarts zelf overleggen.

Met vriendelijke groet,

Mariël
UWV Webcare Team
www.uwv.nl/webcare

M
Margret1 31-07-2016 08:24 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Weliswaar een late reactie maar mogelijk hebben andere hier wat aan.
Het beste is om schriftelijk, aangetekend te versturen met de punten waar je het niet mee eens ben. Mede ook mbt de wijze van omgang, hiervoor kan je ook gebruik maken van de Klachtenprocedure. UWV is verplicht om de brief in je dossier op te nemen, vervolgens bezwaar met juridische ondersteuning . De bezwaarcommmssie heeft dan al je brief zodat jouw kant van het verhaal bij hun bekend is en je mogelijk een vertekend beeld oproept.

M
Margret1 31-07-2016 08:25 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Ipv oproept voorkomt