Herkeuring WIA, speelt huidig inkomen een rol?

M
Marieke2 29-09-2016 11:56 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hallo,

Ik zit al enkele jaren in de WIA en ben ongeveer 60% arbeidsongeschikt bevonden. Ik heb al twee herkeuringen gehad met dezelfde conclusies. Nu heb ik weer een herkeuring gehad en heeft de verzekeringsarts wederom dezelfde conclusies getrokken. Nu heb ik nog een gesprek met een arbeidsdeskundige en vroeg ik me af of het van belang is dat ik inmiddels een baan heb kunnen vinden, waar ik overigens pas over 2 maanden ga starten. Als ik vertel aan de arbeidsdeskundige dat ik in de toekomst zal gaan werken, in hoeverre zal dit de herbeoordeling gaan beïnvloeden?
Bedankt alvast!
groetjes Marieke v. H.

UWV Webcare 04-10-2016 15:03 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Marieke,

Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Je hebt verschillende herbeoordelingen gehad waarbij beoordeeld is dat je WIA niet verandert. Je kan binnenkort aan het werk en wilt weten of dit van invloed zal zijn op je herbeoordeling.

Bij een (her)beoordeling WIA wordt gekeken naar het bedrag dat je nu nog kunt verdienen met de klachten die je hebt. Dit wordt vergeleken met wat je had kunnen verdienen als je niet ziek was geworden. Alleen het feit dat je werkt, hoeft niet te betekenen dat een herbeoordeling anders uit zal pakken maar dat kan wel. Dit is aan de arbeidsdeskundige. Hierdoor kan ik je hier via deze weg geen uitsluitsel over geven. Bij twijfel raad ik je aan hierover contact op te nemen met je arbeidsdeskundige.

Met vriendelijke groet,

Ellen
UWV Webcareteam

M
Marieke2 29-09-2016 11:57 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Ik hoop dat iemand van UWV webcare mij kan helpen?