Chronisch ziek, werkgever wil eigenlijk van me af

Beste,

Momenteel 7 jaar in dienst bij mijn huidige werkgever (vast contract). In deze 7 jaar ben ik 2 keer ziek geweest. Eenmaal een hernia operatie gehad en hier zsm voor gerevalideerd. Tweede keer voor mijn tweede zwangerschap (1 maand en dit werd volledig vergoed door het UWV). Momenteel ben ik thuis... Mijn jongste zoon is bijna 6 maanden en ik ben totaal nog niet op kracht (ik heb hypothyreoïdie en mijn ijzerwaardes zijn te laag). Ik heb voordat ik thuis kwam te zitten een gesprek gehad met mijn werkgever dat het eigenlijk niet gaat en mijn intentie was om niet thuis te blijven zitten (wellicht aangepaste tijden). Dit gesprek ging eigenlijk meteen de verkeerde kant op. Hij vindt dat er altijd iets met me is en eigenlijk wil hij gewoon van me af. Hij zegt ook dat hij nog een zieke niet kan betalen (er zijn meerdere personen ziek in het bedrijf). Wat moet ik doen? Op dit moment vind ik de arbeidsrelatie verstoord door dit gesprek en ik voel mij totaal niet meer op mijn plek. Al die jaren zo hard gewerkt om op de been te blijven, buiten deze 2 korte ziekte periodes door en nu krijg ik een mes in mijn rug. Ik weet niet welke stappen ik moet ondernemen. Kunnen jullie mij helpen?

Alavast dank.

U
uwvwebcare 08-08-2016 12:17 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Kaatje,

Dat is een heftige situatie waar jij nu in zit. Ik kan me goed voorstellen dat het
vertrouwen helemaal weg is, na het gesprek met je werkgever.

Je geeft aan dat je momenteel ziek bent.
De werkgever is verplicht om tijdens ziekte 104 weken het loon door te betalen.
Tijdens deze periode mag hij je niet ontslaan.

De re-integratie is een zaak tussen jou en je werkgever.
UWV speelt hier geen rol in.

Dat lost de situatie op het moment natuurlijk niet op.
Heb je al contact gehad met de arbo-arts?
Het is ook mogelijk om een second opinion aan te vragen bij UWV.
Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Kijk voor meer actuele informatie over ziek met een werkgever [hier][1].
Lees [hier][2] wat je kunt doen wanneer de re-integratie bij de werkgever niet naar wens verloopt.

Veel sterkte en beterschap gewenst!

Met vriendelijke groet,
Stella
[UWV Webcare Team][3]

[1]: http://bit.ly/1GKQENU
[2]: http://bit.ly/1pPhQjH
[3]: http://www.uwv.nl/webcare

Dank je Stella voor de reactie. Er is nog geen contact geweest met de Arbo arts. Ik heb namelijk geen idee wat hij van plan is. Hij zegt gewoon dat hij geen geld meer heeft voor een ziekmelding... Waar ik natuurlijk geen boodschap aan zou moeten hebben. Ik ben absoluut niet van plan dit een lange zaak te laten zijn maar het doet gewoon pijn. Aan de ene kant ben je gewoon ziek maar aan de andere kant loopt er een werkgever aan he te trekken. Ik ga de links bekijken.

P
ProJuristen 11-08-2016 14:22 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Kaatje,

Een slimmer ondernemer heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor het geval werknemers uitvallen. Nu jouw werkgever heeft laten weten geen geld te hebben voor een ziekmelding, daarmee bedoelt hij waarschijnlijk op loondoorbetaling, vervanging en waarschijnlijk ook re-integratie, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat jouw werkgever hoogstwaarschijnlijk niet verzekerd is. Al is dit het geval, dan is dat zoals je terecht stelt niet jouw "pakkie-an". Het ondernemersrisico van jouw werkgever kan en mag op geen enkele wijze op jou afgewenteld worden.

Als je werkgever onverhoopt in betalingsproblemen komt kan dit resulteren in wellicht achterstallig loon en in het ergste geval wellicht een faillissement. Je doet er dan ook verstandig aan om je goed te laten adviseren over hoe te handelen in dergelijke scenario's. Neem voor een uitgebreider advies vrijblijvend contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Pro Juristen

Binckhorstlaan 293 A

2516 BC Den Haag

070 - 221 04 14

www.projuristen.nl14

Facebook.com/projuristen

Ook hartelijk dank voor jullie reactie pro juristen. Mocht ik nog meer informatie nodig hebben neem ik contact met jullie op.