Ziek en weer hersteld, maar baas vindt dat ik niet goed re-integreer

T
tommy6199 06-09-2016 06:36 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Door een ongeluk ben ik in januari 2015 twee maanden uit de running geweest. In samenspraak met de arbo arts (in huis van het bedrijf en dus ook in dienst van= dus in opdracht en samenspraak met leidinggevende) heb ik na die twee maanden keurig steeds uurtjes erbij gewerkt. Ik ben nu alweer een jaar full time aan het werk. Vorig jaar in december heb ik een jaargesprek gehad met mijn leidinggevende, waarbij ik zelf heb aangegeven dat ik nog niet helemaal beter ben, omdat ik dat ook niet was. Hier werd niks mee gedaan, ik bleef gewoon full time doorwerken en er is niet gesproken over re-integreren of minder uren gaan werken. Dit heb ik zelf ook niet voorgesteld. Verder is er nooit meer over re-integratie gesproken.

Toen ik na de twee maanden net weer begon te werken, is mij gezegd dat ik aangepast werk moest doen. Ik zat op een andere afdeling en moest een project overnemen. Datzelfde project zou sowieso naar onze afdeling komen. Het was een project waar 3 fte op zaten die weg moesten wegens een reorganisatie en ik moest dat in mijn eentje overnemen. Ik heb nooit klachten gehoord en het is mij zelfs in mijn eentje gelukt! Al vrij snel ging ik weer naar mijn eigen afdeling en deed het werk van de afdeling, met het project er nog bij. Dit wel samen met mijn collega's.

Maar nu komt het, ik kreeg vorige week ineens uit het niets te horen dat ik niet goed re-integreer! Ze liet zich ontvallen dat ik misschien weer 50% moest gaan werken en dat ik niet meer pas in mijn eigen functie en dat ze mij wil helpen aan een andere functie buiten het bedrijf!

Even ter zijde, ik werk nog steeds 36 uur, ik mocht nl. wel de drukte van zieke collega's opvangen. Dus als ze echt zo bezorgd was geweest had ze direct iets moeten regelen. Maar nog iets, ik kreeg ineens de wind van voren. Ik kreeg ontzettend op mijn flikker, voor dingen waar ik niets aan kan doen. Er waren twee mensen ziek en twee op vakantie en daarom moest ik dus maar het werk in mijn eigen tijd gaan afmaken, want het was volgens haar MIJN eigen schuld!! En meer van zulke opmerkingen. Ook is ze aan het treiteren, gisteren kon ik niet inloggen in het systeem omdat ik volgens de ict uit dienst was gemeld. Ik kan een A-4 volschrijven over mijn lg. De laatste tijd ontving ik ook hele gemene e-mails en opmerkingen. En sinds mijn gesprek moeten wij, de hele afdeling, elke morgen mijn lg vertellen wat we die dag gaan doen en aan het einde van de dag vertellen wat we die dag hebben gedaan. Ik ben 46 en heb dit nog nooit zo meegemaakt.

Ik heb met mijn leidinggevende meegepraat dat ik mij ook inderdaad niet optimaal voel.Overigens heeft mijn werk er nooit last van gehad. Dat ik me nu onderhand overspannen voel, komt door haar. En ook mijn collega's zijn moe door de werkdruk. Dus echt ziek ben ik helemaal niet. Moet ik dan wel voor 50% mijzelf ziek laten staan? Welke gevolgen heeft dit voor mij in de toekomst? Wat meld ik aan de arbo arts? Dat ik een conflict heb, wat dan daarna direct weer doorgespeeld wordt? Of houd ik me van de domme en geef ik aan dat mijn lg mij stuurt, omdat ze vindt dat ik niet goed re-integreer?

Ik heb donderdag een vervolg gesprek en wil jullie graag vragen om tips,omdat ik denk dat zij het project ziet als 1e spoor en direct het 2e spoor in wil gaan en ik heb het vermoeden dat ze mij voor 1% ziek heeft laten staan, zodat ik in december, als de 104 weken om zijn, direct met ontslag kan. Als bewijs heb ik een excel printje van mijn inlog uren geprint, zodat mocht het erop aankomen, ik kan bewijzen dat ik 36 uur heb gewerkt. (ja, wij moeten klokken op kantoor). Ik heb overigens nu ook het vermoeden dat ze wel dacht dat het project zou mislukken, omdat ik dat in mijn eentje overnam, maar dat liep anders.

Ik wil natuurlijk zelf ook weg. Het rommelt er al jaren en diverse mensen zijn er op dezelfde manier eruit gewerkt. Ik zit zeker niet te wachten op een rechtszaak, dus ik kies ervoor om er niemand bij te halen en mee te gaan in het spel. Maar, daarom kan ik alle tips wel heel hard gebruiken.

Overigens, wat waarschijnlijk ook meespeelt is dat ik voor mijn ongeval aan had gegeven dat ik graag wil doorgroeien in een andere functie. Ik had zelfs een keer intern gesolliciteerd op een leuke functie, maar toen had mijn baas dat even tegen gehouden, omdat zij vond dat ik dat niet kon. Mijn brief is er dus niet eens doorheen gekomen. Bij ons kunnen helaas alle lg het zien als je intern solliciteert.

Alvast bedankt,

Josien

B
BoW_Peter 15-09-2016 09:23 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@Josien, belangrijk in uw verhaal is de vraag of u terecht bent ziek gemeld. Ik kan dat niet beoordelen. Het is echter wel mogelijk fulltime te werken in ander (passend) werk. U bent dan ziek voor uw eigen werk en doet ander passend werk. Dat zou een ziekmelding verklaren.
Echter u geeft ook aan dat u weer op uw eigen afdeling werkt. En ook weer fulltime. De vraag is dan of u ziek gemeld bent. U kunt dit navragen bij de bedrijfsarts. Deze kan aangeven of u ziek bent of arbeidstherapeutisch werkt. Bent u ziek gemeld en bent u het daar niet mee eens dan kunt u een deskundigenoordeel bij UWV aanvragen over de vraag of u ziek bent of niet.

Kunt u daar voor nu verder mee?

T
tommy6199 21-09-2016 04:39 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Inmiddels heeft de bedrijfsarts voorgesteld dat ik 6 uur per dag mag werken en dat hij over een week met een definitief advies wil komen. Hij wil een onderzoekje doen naar wat er speelt. (conflict, wat ik hem ook heb verteld) Mijn leidinggevende is het ineens weer niet eens met dit advies en nu moet ik weer wel 9 uur per dag werken. Ik heb haar gemaild dat ik het allemaal erg verwarrend vind en niet meer snap wat de bedoeling is.

Mag een leidinggevende het advies van een bedrijfsarts zomaar in de wind slaan?

Er is overigens bij de arbo geen enkel verslag van mij bekend over re-integratie van mijn leidinggevende en ik sta vanaf november 2015 volledig hersteld gemeld.

B
BoW_Peter 22-09-2016 09:45 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@tommy6199 bedankt voor het bericht. U bent niet ziekgemeld maar de bedrijfsarts geeft aan dat u 6 uur per dag mag werken. Is er dan nog wel een beperking van 2 uur of werkt u zes uur per dag?

Een advies van de bedrijfsarts is iets wat de werkgever niet `zomaar in de wind kan slaan'. Hij moet daar goede redenen voor hebben. Dat kunnen geen medische redenen zijn want daar gaat de bedrijfsarts over. Wel kan de werkgever twijfelen aan het advies van de bedrijfsarts en daar een deskundigenoordeel over aanvragen bij UWV.

Kunt u daar verder mee?