Wijziging plan van aanpak

Hoi,

Inmiddels ben ik 40 weken ziek. Mijn eigenlijke functie is procesoperator in de 5 ploegendienst maar op advies van de arboarts mag ik niet meer terug in werk in ploegendiensten.
In de afgelopen maanden heb ik na een depressieve periode mijn werk langzaam hervat maar dan in dagdienst. Inmiddels ben ik 5x 6 uurtjes per week aan het werk. Dit is niet in mijn eigen functie. Eigenlijk loop ik er maar gewoon wat rond (geen functie gecreƫerd).

Nadat de arboarts al na een aantal weken na mijn eerste ziektedag een probleemanalyse heeft opgesteld heeft mijn werkgever hierna een plan van aanpak opgezet. Einddoel in de PvA zijn terugkeer in eigen functie of geheel of gedeeltelijke terugkeer bij een ander bedrijf. Omdat de arboarts afraad om terug te gaan naar ploegenwerk is wat mij betreft spoor 2 hiermee gestart?

Nu de arboarts blijft volhouden dat terugkeer naar mijn eigen functie niet kan en mijn werkgever al een loopbaanbegeleidingstraject heeft ingekocht en ik hier ook mee gestart ben komt mijn werkgever ineens met een wijziging van het PvA. Hierin geeft hij gaan dat hij toch passend ander werk heeft binnen mijn huidige bedrijf.
Dit werk is echter naar mijn idee totaal niet passend want de opleidingseisen voor deze functie zijn lager. Ook heb ik vanuit het loopbaantraject een persoonlijkheids en capaiteitentest gedaan waaruit komt dat ik zelfs nu al onder mijn niveau aan het werk ben en een andere branche en een ander niveau moet aangaan. Ook zit er uiteraard een groot verschil tussen het salaris van mijn werk als procesoperator(ploegentoeslag) en de 'passende' (lagere loonschaal en geen ploegentoeslag) functie die ze mij aanbieden.

Vraag is nu, kan mijn werkgever mij verplichten akkoord te gaan met de wijziging in het PvA?

hulp is zeeeer gewenst!

groetjes, Wesley

B
BoW_Peter 22-09-2016 09:54 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@wesley uw werkgever is verplicht om u te begeleiden bij terugkeer naar werk. Blijkbaar was dat niet mogelijk in uw eigen werk waardoor er ook een 2e spoor traject is opgestart waar ook het loopbaanbegeleidingstraject deel van uit maakt. Werkgever vindt nu wel passend werk in het bedrijf. Helaas wordt bij passendheid vooral gekeken naar uw mogelijkheden om dit werk te doen. Dat kan een baan zijn waar een lagere opleidingseis aan is verbonden. Wel is het zo dat u nu nog ziek bent voor uw huidige functie. Dat betekent dat de loondoorbetaling bij ziekte gebaseerd is op uw huidige functie. Pas na 2 jaar ziekte mag de werkgever het loon betalen dat bij die functie hoort.

Bij een wijziging van een plan van aanpak kan dit worden opgenomen. Het geeft u wel de mogelijkheid verder te onderhandelen met de werkgever. Is hij bereid om ook in het loopbaantraject te investeren zodat u samen overeen komt dat u op termijn uit dienst gaat bijvoorbeeld. U kunt de voorgenomen wijziging ook bespreken met uw rechtbijstand of vakbond.