Werkgever zet druk op ziekte

Ik zal zo kort mogelijk mijn verhaal doen en zou graag advies willen.

Ik werk in de horeca en zit in mijn 2de half jaar contract (0 uren conract). Ik heb het enorm naar mijn zin. Nu kwam ik 6 weken geleden er achter dat ik zwanger was. Ongewenst. Ik ben 40 en heb al 2 volwassen kinderen. Míjn vriend en ik hebben in goed overleg besloten om het weg te laten halen.

Omdat het op het werk momenteel een tekort aan personeel is heb ik mijn baas verteld wat er aan de hand is en heb 2 dagen vakantie opgenomen om de zwangerschap te beëindigen Ik werkte gemiddeld 32 uur in de week met een 0 uren contract. Ik ben daarna weer meteen aan het werk gegaan. 4 weken na de behandeling bleek ik nog steeds zwanger te zijn. Ik had last van steken en bloedingen. Ok heb mij afgelopen donderdag tijdens het werk ziekgemeld. Inmiddels had ik al een vervolg afspraak staan bij de klieniek. Ben toch naar de huisarts geweest op verzoek van mijn baas. De huisarts heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik heb mijn baas al die tijd op de hoogte gehouden. In het ziekenhuis een echo gemaakt en er zat inderdaad nog iets in mijn baarmoeder. Er is een vervolg afspraak gemaakt - over een week - om te kijken of het nog groeit. Dit was 2 dagen geleden. Het is nu zondag.

Mijn baas en ik zouden contact houden over maandag. Nu heb ik vannacht enorme pijn in mijn buik gehad en ben vanochtend wat bloed verloren. Ik was hier al voor gewaarschuwd door het zziekenhuis. Niets ergnstigs gewoon het lichaam die iets afstoot. Maar nu weet ik niet of het wel zo verstandig is om morgen al te gaan werken. Eingelijlk durf ik het mog niet aan. Ben ook bang om dit met hem te bespreken. Ik voel me onder druk gezet om toch te gaan werken.

Hij wil een doktersverklaring van mij hebben. Ik heb hem de brief laten zien waarbij er een vervolg afspraak op staat maar ik vind dat hij al genoeg weet. Maar vind mijn verhaal vaag... Ik heb gezegd dat ik dat wel wilde opvragen maar eigenlijk hoef ik dit toch niet te doen?

Mijn vriend zegt dat ik morgen de arts moet bellen om te vragen of het verstandig is om te werken ja of nee... zelf voel ik me geestelijk niet zo ver. Lichamelijk zo nog wel kunnen.

Ik zou graag ervaringen of advies van dit forum willen

@Anon, welkom op het forum.

U vertelt een indringend persoonlijk verhaal waarbij u graag wat advies of ervaringen wilt ontvangen. Ik kan u geen advies geven maar wel vertellen wat uw rechtspositie is.

U bent niet verplicht om uw werkgever een doktersbrief te tonen als u ziek bent. Als u niet kunt werken door ziekte dan kunt u zich ziek melden. Als u zich ziek meldt hoeft u ook niet te vertellen waarom u ziek bent. Uw werkgever moet dan het loon bij ziekte door betalen.

Indien hij twijfelt aan uw ziekmelding kan hij een bedrijfsarts vragen om contact met u op te nemen. Met deze arts kunt u wel medische gegevens uitwisselen. De arts kan dan bepalen of u terecht ziek bent of niet. En of u eventueel ander werk wel kunt doen. Dat is niet aan de werkgever. De bedrijfsarts geeft dan een advies aan de werkgever over uw (verwachte) werkhervatting.

Is de bedrijfsarts van mening dat u kunt werken en u vindt zelf van niet, dan kunt u een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. De werkgever mag dan stoppen met het doorbetalen van loon. Meer leest u op: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-met-werkgever/re-integreren-tijdens-ziekte/detail/deskundigenoordeel

Als de bedrijfsarts van mening is dat u niet kan werken maar de werkgever vindt van wel dan kan de werkgever bij UWV een deskundigenoordeel aanvragen.