Werkgever vind arbeidsdeskundige niet nodig

Hallo,

Ik heb een vraagje, ik ben sinds december 2014 ziek geworden met longproblemen, ziekenhuis gelegen en in januari wilde ik zelf weer starten met werken, dit ook gedaan voor een paar uurtjes per dag. na 3 weken weer uitval met longontstekking, daarna nog 2 x begonnen met werk en wederom uitgevallen.
Mijn eerste bedrijfsarts adviseerde werkgever een werkplekonderzoek en een arbeidsdeskundige, beide zijn nooit gedaan.
in juni 2015 wederom met spoed opgenomen in ziekenhuis en daarna een longrevalidatie gevolgt van 3 maanden.
de 2e bedrijfsarts adviseerde werkgever wederom een arbeidsdeskundige in te schakelen en ik mocht nog niet gaan werken, wederom niks mee gedaan.Hierna is werkgever weer veranderd van een arbodienst en ik moest naar een nieuwe bedrijfsarts, dat was al een hele onderneming volgens mij,mijn overdracht papieren die ik getekend had waren zoek. opnieuw getekend en nu na 7 maanden mag ik eindelijk aanstaande donderdag weer naar een nieuwe bedrijfsarts ยจ{ een vervanger']
2 weken geleden sprak ik de casemanager en vroeg hem waarom er nog steeds geen arbeidsdeskundige werd ingeschakeld, waarop hij antwoorde .

Dat is voor jou niet van toepassing je bent te ziek om nog te gaan werken.

Dit kwam hard aan, wie is hij om te bepalen of ik niet gedeeltelijk werk kan verrichten en waarom kan een arbeidsdeskundige dat niet beoordelen.

Ik wil zo graag weer werken en ja ik snap ook wel dat dat nooit meer fulltime zal kunnen., en ik verdom het om me op deze manier weg te laten drukken.

heb er 15 jaar met veel plezier gewerkt en nu dit.

Wat kan ik hieraan doen

Hoop dat jullie me kunnen adviseren

Bedankt alvast

B
BoW_Peter 20-07-2016 07:42 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@Lia, we kunnen je niet adviseren wel informeren. De werkgever moet in ieder geval zijn best doen om u weer aan het werk te krijgen. Soms kan iemand te ziek zijn om te werken. Dan lijkt het logisch dat er geen arbeidsdeskundig onderzoek plaats vind. Uiteraard is dit ter beoordeling van de bedrijfsarts en niet aan de werkgever. Indien deze bedrijfsarts ook een arbeidsdeskundige wil betrekken en dit adviseert is de werkgever aan zet. Doet de werkgever dit niet dan kunt u overwegen een deskundigenoordeel bij UWV aan te vragen om te kijken of de werkgever voldoende aan re-integratie doet. U kunt vooraf bespreken met werkgever dat u dit overweegt. Want een deskundigenoordeel in het nadeel van de werkgever kan zorgen voor een loonsanctie. Dat kan betekenen dat een werkgever langer het loon bij ziekte moet doorbetalen.

Oke dank je wel, ik wacht morgen even af dan mag ik na 7 maanden eindelijk weer naar een {nieuwe} bedrijfsarts en zal het er met hem over
hebben

B
BoW_Peter 21-07-2016 07:38 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Succes.

P
ProJuristen 11-08-2016 14:36 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste LIa,

Uw werkgever is verplicht om inspanningen in het kader van de Wet verbetering poortwachter te verrichten ten aanzien van uw re-integratie! Neem contact met ons op voor een gratis uitgebreid en vrijblijvend adviesgesprek.

Met vriendelijke groet,

Pro Juristen

Binckhorstlaan 293 A

2516 BC Den Haag

070 - 221 04 14

www.projuristen.nl14

Facebook.com/projuristen