Werken loont?

Goedemorgen.
Ik ben Giz en hier nieuw.
Sinds 2014 ben ik uitgevallen door een darmziekte, ik ben toen gaan opbouwen en toen ik bijna hersteld was kreeg ik er een forse hernia bovenop waar ik na 2 maanden aan ben geopereerd, maar helaas de zenuwpijn is gebleven.
Ik heb een leuke baan in de detailhandel en geniet er echt van.
Door mijn darmziekte al eerder om moeten scholen vanuit de zorg omdat ik een steeds magerder scharminkeltje werd en er echt qua gewicht en energie steeds minder van mij overbleef.
Het lukte me uiteindelijk om te scholen naar mijn huidige functie en ik weet van mezelf dat ik goed ben in mijn vak en er ontzettend veel plezier in heb.
Het herstel na deze operatie viel tegen, ik bleef opiaten nodig hebben en heb wel weten af te bouwen naar een niveau waarop ik kon functioneren en mijn werk weer kon opbouwen.
Na een eerstejaarsevaluatie kwam er een 2-sporentraject bij, waarbij wel steeds naar voren kwam dat mijn eigen werk juist het meest geschikt was om mijn problemen op te vangen, maar mijn uren bleef het probleem.
Dit betekende eigen werk opbouwen en daarnaast solliciteren. Mijn collega's wilden hier niets van weten en dus kwam dit er naast het werk bij. Het is zo doorgegaan tot ik een jaar na de eerste operatie opnieuw geopereerd werd en zelf de week ervoor bij 30 van de 34 uur werken nog 2 sollicitaties per week stuurde.
Het was een periode van horen een goede werknemer te zijn die ze graag wilden behouden met daarnaast de nadruk vooral op het 2e spoor.
De 2e operatie gaf een complicatie waardoor het herstel niet zoals mijn leidinggevende van mij verwachtte maar 4 weken duurde, maar ik na 3 maanden eens kon opbouwen.
Toch ben ik zo snel ik kon weer aan de gang gegaan en bouwde op naar 18 uur. Hierbij na 2 jaar afgekeurd tot 38% en een WGA-uitkering gehad.

Rust dacht ik, maar niets bleek minder waar. Er viel een collega weg, ik had het naar mijn zin en bouwde op eigen initiatief, maar ook door de drukte op naar 24 uur. Hierop liep ik stuk en in overleg met de huisarts ben ik gaan revalideren en hierdoor recent een periode van ruim 2 maanden uitgevallen.
Ik ben met terugwerkende kracht herkeurd en die is toen uitgekomen op 84%, waarbij wel vermeld werd te verwachten dat er verdere opbouw mogelijk is.

Mijn werkgever vat dit op als volledig arbeidsongeschikt, heeft me nu dus op volledig WIA gezet en de loondoorbetaling gestopt. De uren die ik werk worden als overuren uitbetaald en dus zwaar belast.
Dit heeft een pittig effect op mijn uitkering straks. Deze maand krijg ik alleen mijn uitkering en volgende maand worden de uren van deze maand uitbetaald.
Er volgt een 26-wekenoordeel en van daaruit wordt verder gekeken.
Wel zeggen ze nog steeds dat ze mij willen behouden.
Ik snap het niet meer!!!
Een periode die bedoeld was voor beter herstel is uitgelopen op een wirwar van regeltjes, een in mijn ogen mogelijk financieel fiasco, want met het betalen in overuren zal mijns inziens mijn inkomen bij meer werken eerder dalen dan groeien met ja OK eind van het jaar een aardige belastingteruggave, maar mijn vaste lasten blijven gewoon per maand doorgaan.
Uitkomen op de 34 uur die ik vroeger werkte, dat denk ik niet, maar het niveau van de vorige keuring en dus de 18 uur, moet zeker haalbaar zijn en is ook in zicht.

UWV geeft aan dat ontslag niet aan de orde zal zijn zolang er werkcapaciteit is en die is er , mijn werkgever is eigen risicodrager en dus moet ik het verder met hen uitzoeken, maar gezien de last-minute acties heb ik het gevoel in een warboel terecht gekomen te zijn waar iedereen naar elkaar verwijst.
Werken loont?
Op deze manier niet, maar wat is de gangbare weg in deze situatie?
Voor nu breekt het me op, steeds het knokken om verder te komen en de verrassingen als er iets gebeurt wat dan ook op het laatste moment uitgezocht moet worden.
Het 26-wekenoordeel laat nog op zich wachten omdat er volgens HR nu geen arbeidsdeskundige beschikbaar is wegens vakantie en kan nog een paar weken duren. Ik bouw ondertussen trouw op, maar om maandelijks rond te kunnen komen, heb ik zelfs het gevoel mijn uren vast te laten leggen, maar niet uit te betalen zodat ik netto per maand uit blijf komen.
Iemand ervaring?

Sorry voor het lange verhaal, ondertussen begint de enthousiasteling die ik was een beetje barsten te vertonen terwijl ik juist afgelopen 2 jaar keihard geknokt heb om deze situatie te voorkomen en nu zit ik er middenin

B
BoW_Peter 15-09-2016 09:31 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@Giz, ik zie dat er nog niemand heeft gereageerd op uw verhaal en daarom doe ik dat (alsnog).
Ik kan mij voorstellen dat het raar overkomt als en werkgever u uitbetaalt in overuren. Heeft u dit punt al voorgelegd bij uw rechtsbijstandverzekeraar of de vakbond? U kunt ook contact opnemen met een rechtswinkel of sociaal raadsman bij u in de gemeente.

Dank je wel!
Ja, op de achtergrond denkt rechtsbijstand mee, maar is lastig, want ik wil het geen conflict laten worden en zo mijn baan kwijtraken.
Nu is de situatie afgelopen welen aardig ge√ęscaleerd daar ik het heel erg zat was en mijn gevoel ook heel,duidelijk laten blijken naar werkgever en UWV.
Gevolg dat ik nu vandaag toch een herkeuring heb gehad en het Murpyteam erop wordt gezet.
Er gaat iets niet goed en lopen dingen door elkaar, alleen hoe dit op te lossen?
Kortom, weer even spannend..
Daarnaast ook dat je niet zomaar even van volledige arbeidsongeschiktheid afkomt.
Tja, wat zal ik zeggen, ik wacht af.....

B
BoW_Peter 15-09-2016 11:40 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@Giz, ik lees dan graag mee. Succes.