Re-integratie, wat moet ik doen nu?

Ik heb een vraagje over mijn re-integratie traject.

In oktober kreeg ik allemaal lichamelijke klachten en ging hiervoor naar de huisarts. De huisarts liet in eerste instantie bloedonderzoeken doen maar kon niks bijzonders vinden. mijn klachten werden echter alleen maar erger en met name aan het eind van de dag of na het werken voelde ik me beroerd. Vaak ging ik met flinke hoofdpijn en misselijk naar huis. Ondanks alle klachten bleef ik werken mede omdat ik mijn werk echt heelerg leuk vond. Doordat ik al bij een internist liep ivm Adison Biermner had ik weer contact gezocht met de internist in de hoop dat hij me verder kon helpen. Helaas duurde het een tijdje dat ik daar terecht kon. Ondertussen zagen mijn collega's en leidinggevende dat ik me vaak flink beroerd voelde en door mijn leidinggevende kwam ik bij de bedrijfsarts. De bedrijfsarts heeft toen besloten dat ik nog maar 50 % kon werken en dus ook 50% ziekgemeld werd. Ik vond dit moeilijk maar merkte ook wel dat ik elke middag als ik thuis kwam 2-3 uur moest slapen. Dus het ook nodig had. Dit was in Maart 2016.
Ondertussen zijn we een paar maanden verder en heb ik heel veel onderzoeken gehad. Uit eindelijk kwam ik via de bedrijfsarts bij een revalidatiecentrum. Werkte toen nog 50 % . Na de intake bij dat revalidatie centrum kreeg ik een gesprek met mijn leidinggevende die mij vertelde dat mijn contract die in februari 2017 afloopt niet verlengt zou worden en ik ziek uit dienst zou gaan en tot de zomervakantie 50% mocht blijven werken maar na de zomervakantie 100% in de ziektewet zou komen. ( ik werk op een peutergroep in een basisschool en heb alle schoolvakanties vrij|)
Dit was best wel een emotionele klap en sliep een paar dagen vrijwel niet. Hierdoor had ik mij ziek gemeld,, door het niet slapen werden mijn vermoeidheids en pijn klachten stuk erger. Toen ik na 3 dagen weer opbelde dat ik het weer wilde proberen kreeg ik te horen dat ik 100% ziek gemeld bleef , mocht wel komen werken maar moest maar kijken of ik wel of niet kwam. Mijn plek voor de groep was al in genomen door iemand anders.
Dit was voor mij ook best wel weer een klap. Had kort daar op weer afspraak bij het revalidatiecentrum en na een heel uitgebreid onderzoek kreeg ik te horen dat ik fibromyalagie heb en Ehlers- Danlos type 1 en 2.
Advies was van die arts om nu even niet te werken, om daarna passend werk te krijgen en uiteindelijk terug te keren in mijn eigen functie en uren. Dit gaf ik gelijk door aan mijn leidinggevende die er mee instemde. Een dag later belde ze mij weer op met de mededeling dat ze de bedrijfsarts had gesproken en ik 4 uur per dag boventallig moest gaan werken. Hierop heb ik het revalidatie centrum weer gebeld want wilde weten of ik inderdaad weer moest gaan werken. Zij waren hier verwonderd over en hebben voor mij contact gezocht met mijn werkgever. En verteld dat het nu inderdaad beter was om nu even rust te houden zeker omdat ik nog een psychologisch onderzoek zou krijgen en een FCE test. Dit hoort allemaal bij de intake voor arbeidsrevalidatie. (deze afspraken heb ik beidde morgen) .en dat er daarna een uitgebreid verslag zou volgen naar de arbeidsarts. De bedrijfsarts was het hier niet mee eens en vind dat ik moet werken zolang hij nog niks zwart op wit heeft. Revalidatie centrum geeft pas verslag zwart op wit als alle onderzoeken zijn afgerond omdat ze dan pas een geheel beeld hebben van mijn arbeidsmogelijkheden.
Werkgever zegt dat ze zich moeten houden aan wat de bedrijfsarts zegt en dat ik weer aan het werk moest , weliswaar boventallig maar ik moet aanwezig zijn op mijn werk. uiteindelijk afgesproken dat ik 2 uur per dag ga werken. Dit doe ik dus ook elke dag. Ik vind mijn werk nl erg leuk maar het is wel lichamelijk op dit moment erg zwaar. Maar goed nu komt het , ik had net weer een afspraak bij de bedrijfsarts samen met mijn leidinggevende en mijn bedrijfsarts verplicht mij nu om in de zomervakantie door te werken. De school is dicht maar ik moet maar op kantoor koffie komen zetten 4 uur per dag. De scholen zijn 6 weken dicht en normaal gesproken zou ik ook 6 weken vakantie hebben net als mijn andere collega's.
Nu mijn vraag: kan dit zomaar? mijn werkgever vind het ook apart en weet niet wat ze ermee aan moet, ( zij gaat ook op vakantie dus een collega van haar moet het begeleiden van mij overnemen ) maar zegt dat ze zich aan de regels moet houden. ik zelf heb aangegeven dat ik het fijn vind om nu ook daelijk gewoon die 6 weken niet te hoeven werken om weer helemaal tot rust te komen. De afgelopen periode heeft nl emotioneel ook heel veel met mij gedaan en ik ben op dit moment zeer zeker niet emotioneel stabiel. Daarbij wil ik me echt 100% inzetten om weer te re integreren maar krijg ik het idee dat ik tegen gewerkt wordt. ten eerste wilde k me niet ziek melden, ondanks alle klachten, krijg ik nu telkens te horen je gaat ziek uit dienst(100%) dus echt hoop op een toekomst krijg ik niet van mijn werk. Terwijl de revaldiatie arts zegt dat een terugkeer in eigen functie en uren zeker tot de mogelijkheden behoort maar dat dat tijd kost. En net nu ik toegegeven heb aan mijn klachten en voor volledig herstel wil gaan lijkt de bedrijfsarts de andere kant op te willen gaan. Wat moet ik nu doen? moet ik mij houden aan de bedrijfsarts of aan de artsen in het revalidatie centrum? Moet ik in de vakantie waar ik normaal gesproken recht op heb gaan werken? ( n.b. in de cao staat dat we recht hebben op de vakantie, we moeten dan wel mobiliteits uren maken boven op de contract uren die we uitbetaald krijgen. Ik werk op contact basis 26 uur maar door de mobiliteits uren werk ik 31 uur) tot 17 maart heb ik al die tijd de mobiliteits uren gewerkt en daarna doordat mijn werkgever mij in de ziektewet zette niet meer)
Wat zijn in dit geval mijn rechten?

sorry voor het lange verhaal trouwens
Ik hoop dat iemand mij raad kan geven
Groetjes Marian

B
BoW_Peter 06-07-2016 07:32 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Marian,

Dat is inderdaad een lang verhaal. Je zou kunnen zeggen dat u passend werk doet en dat het dan ook logisch is dat u de zomervakantie doorwerkt. Tegelijkertijd hebt u ook meer uren gewerkt, juist om deze vakantie te financieren. Voor beide valt iets te zeggen. In dit geval kan de werkgever echter ook gewoon beslissen dat u de vakantie houdt net als uw collega's, daar is een advies van de bedrijfsarts niet voor nodig. Als ze zegt dat ze zich aan de regels moet houden is de vraag aan welke regel zij zich dan houdt.

Bent u lid van een vakbond? Of heeft u een rechtsbijstandverzekering? U kunt aan hen ook deze vraag voorleggen. Of anders aan het Juridisch Loket of een arbeidsrechtadvocaat.

U
uwvwebcare 06-07-2016 10:37 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Beste Marian,

Wat een heftig verhaal! Ik snap goed dat je even tijd nodig hebt om alles een plekje te geven.

Ik zie dat Peter je ook al goede informatie heeft gegeven. Juridisch advies inwinnen is zeker de eerste stap om te zetten. Daarnaast wil ik je graag nog wijzen op de mogelijkheid om een deskundigenoordeel aan te vragen bij UWV. UWV kan dan beoordelen of het vervangend werk wel passend is in jouw situatie. Het is wel belangrijk om te weten dat er kosten aan verbonden zijn. Het kost €100,- om het aan te vragen.

Actuele informatie over het deskundigenoordeel vind je [hier][1].

Ik wens je veel succes en sterkte de komende tijd.

Met vriendelijke groet,

Mariël
UWV Webcare Team
www.uwv.nl/webcare

[1]: http://bit.ly/1pPhQjH

Allereerst: Allebei heel erg bedankt voor de reacties. Aan beidde reacties heb ik een hoop.

Mbt de vraag aan welke regel mijn leidinggevende zich dan moet houden: Wat ik begreep gaat zij ervan uit dat als ik of zij zich niet houdt aan wat de bedrijfsarts zegt , dat mijn werkgever dan een flinke boete krijgt van het uwv op het moment dat ik uit dienst moet.. Naar mijn inzien doe ik er juist alles aan om niet ziek uit dienst te gaan en zal rust mij eerder nu helpen. Emotioneel ben ik helemaal op. Ik heb zoveel gehuild gisteren, zo herken ik mezelf niet terug.
Ik ben geen lid van de vakbond maar ik heb wel een rechtsbijstandverzekering.. Ik ga zeer zeker aan hun of het juridisch loket mijn vraag voorleggen.
Een deskundigenoordeel heb ik zeer zeker al overwogen en ik sluit niet uit dat ik die ga aanvragen.
Verder wil ik proberen een arbeidsconflict te voorkomen.

Vanmorgen naar het revalidatie centrum geweest en zij zullen mijn werkgever/bedrijfsarts ook adviseren. Er gaat een uitgebreid verslag richting mijn bedrijfsarts/ werkgever. En ik hoop dat dit ook helpt om een verder arbeidsconflict te voorkomen.
Nogmaals: allebei heel erg bedankt voor de reacties!!

Groetjes, Marian

B
BoW_Peter 11-07-2016 09:43 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@Marian, de werkgever gaat er om dat zij voldoende doen om u weer aan het werk te krijgen. Via het deskundigenoordeel (dat ook zij kunnen aanvragen, zij dat het voor hen duurder is) kunnen UWV toetsen of zij voldoende doen. Daarmee zou al veel bereikt kunnen worden. Rust voor u maar ook voor de werkgever.

Heel herkenbaar wat jij beschrijft Marjan en veel sterkte.
Hier deels afgekeurd en een werkgever die zich puur houdt aan regeltjes, maar daarin teveel doorschiet en de persoon uit het oog verliest.
Nu bijna aan het eind van de revalidatie, welke afgelopen weken behoorlijk ondermijnt is door een keuring waarop ik verder ben afgekeurd, een komende 26-wekenoordeel en uitbetaling in overuren waardoor werken niet meer loont en juist stress geeft, maar ook ik ontzettend veel plezier in heb en nog steeds best passend is...
Wat kan het krom zijn hè?
Je wilt werken, doet er alles aan, maar gaat kapot aan regeltjes...
Pas vooral goed op jezelf!!!