AVW en ontslag na terug keren in andere functie

Catalina1* 03-11-2017 18:48 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Mijn werkgever en ik vinden dat na een periode van ziek te zijn ik niet kan terugkeren in mijn huidige functie - maar in een ander functie. Er moet nog blijken als er een ander functie voor mij in het bedrijf is. Als wel zal het zeker een lagere functie met een (fors) lager salaris en AVW zijn. Hoe lang nadat ik door de arboarts als beter gemeld bent kan mijn werkgever:
- mij een andere functie aanbieden

  • mijn salaris/AVW aanpassen
  • mij ontslan
  • ik zit 22 jaar bij mijn bedrijf, stel dat ze mij willen ontslan 2 maanden nadat ik in mijn nieuwe functie zit, gelden de AVW/salaris van de nieuwe functie bij een ontslagvergoeding of gelden nog (gedeeltelijk) de oude AVW/salaris

Waar moet ik opletten bij het aanpassen van mijn functie in een lagere functie?

Beste Catalina,

Hoe een en ander geregeld is hangt samen met hoelang u al ziek bent. In het algemeen is het zo dat de werkgever het loon bij ziekte doorbetaald. Daarna kan er na 2 jaar eventueel recht bestaan op een WIA-uitkering. Na 2 jaar ziekte mag er ook via UWV ontslag worden aangevraagd. Kunt u nog werken in een andere passende functie dan mag de werkgever voor die functie een salaris betalen dat bij de functie hoort.

Er is geen regeling voor hoelang het mag duren voor een werkgever om u een passende functie te bieden. Het is uiteraard wel in zijn belang want hij moet u wel het loon betalen.

In uw bericht heeft u het over een nieuwe functie en over het aanpassen van uw functie. Gaat het om een volledig andere functie of wordt uw functie aangepast? Mogelijk dat een arbeidsdeskundige dan loonwaarde kan toekennen aan deze functie?