2e spoor opties detacheren/contracten

M
miss_blue 16-09-2016 08:29 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

Hi,

Ik zit in het 2e spoor en heb binnenkort een sollicitatiegesprek bij een nieuwe werkgever. Ik heb een vast contract bij mijn werkgever waar ik uitgevallen ben, ik ben nu 1,5 jaar ziek.

Mijn vraag gaat over contracten, stel ik heb een goed sollicitatiegesprek bij nieuwe werkgever, ik word aangenomen maar wil niet melden dat ik ziek ben, 1 omdat ik dan niet wordt aangenomen en 2 omdat deze functie qua uren past binnen de beperking die de arboarts heeft opgegeven. Het moet dus haalbaar zijn om deze functie goed uit te voeren. Wat zijn de opties naast detacheren? Bij detacheren moet je namelijk vertellen dat je in 2e spoor zit, maar dit doe ik dus liever niet. Ik hoorde dat je ook 2 contracten naast elkaar kunt hebben lopen, maar daar kan ik nergens informatie over vinden en uwv had deze info ook niet.

ik zou waarschijnlijk ook een nieuwe contract kunnen aangaan en dan zou het huidige contract stoppen maar dan moet ik beter gemeld worden en dat is niet zo. Of kan dat wel en dat zou inhouden dat ik zelf ervoor zou kiezen om minder uren te werken bij nieuwe werkgever. Risico's dan voor mij dat ik toch uitval.

Graag hoor ik wat er voor mogelijkheden zijn op dit gebied.

B
BoW_Peter 22-09-2016 10:01 X Ongepaste reactie? Waarschuw onze moderator

@miss_blue ik denk dat u deze vraag even met een jurist moet bespreken. Dus met uw vakbond of rechtbijstandsverzekeraar of een sociaal raadsman. Ook de opmerking over het vertellen over uw 2e spoor kunt u laten checken. Voor zover ik zie is daar geen sprake van. De wet veronderstelt dat u moet vertellen over uw klachten als deze van invloed zijn op uw werk. Dan hoeft u overigens niet te vertellen wat u heeft. Als u bijvoorbeeld een hernia heeft, hoeft u dat niet te noemen. Maar bijvoorbeeld wel dat u niet of beperkt kunt tillen.

Ik kan mij wel voorstellen dat een werkgever die met u verder gaat dat doet op basis van vertrouwen, waarbinnen dit bespreekbaar kan zijn. Maar dat is aan u en hoe u dit verder zou willen oppakken.